Intern begeleider

Driestar onderwijsadvies kan je als intern begeleider ondersteunen met coaching en opleidingen. Door alle nieuwe ontwikkelingen rondom passend onderwijs komt er soms ook druk op het werk van een intern begeleider te staan. Ook zijn er nieuwe thema’s waar begeleiders van op de hoogte willen of moeten zijn. Driestar onderwijsadvies denkt daarbij graag met je mee.

Blogs

  Bekijk alle blogs ›

Nieuws

 • Tips: omgaan met verschillen tussen bloktoetsen en LVS-toetsen bij rekenen

  Er bestaan veel verschillen tussen bloktoetsen en LVS-toetsen bij rekenen. Deze verschillen kun je constateren, maar ook gebruiken om je rekenonderwijs te verbeteren. Deze tips kunnen je als ib’er helpen om de verschillen te gebruiken om je rekenonderwijs te verbeteren.

 • Tips om persoonlijk schrijftempo te stimuleren

  Bij het schrijfwerk heb je al meer en meer de mogelijkheid te kiezen tussen typen en schrijven. Wanneer kun je beter pennen en wanneer typen? Snel kunnen schrijven is bij alle vakken een welkome vaardigheid. Hoe stimuleer je het persoonlijke schrijftempo?

 • Programma voor zéér rekenzwakke kleuters

  Zeer rekenzwakke kleuters moeten de verbindingen tussen de drie elementen van de zogenaamde triple code beheersen om te kunnen starten met rekenen in groep 3. Het programma Watc(h) kan een uitkomst zijn om zeer rekenzwakke kleuters hierin te begeleiden.  

Lees meer nieuws ›