Intern begeleider

Driestar onderwijsadvies kan je als intern begeleider ondersteunen met coaching en opleidingen. Door alle nieuwe ontwikkelingen rondom passend onderwijs komt er soms ook druk op het werk van een intern begeleider te staan. Ook zijn er nieuwe thema’s waar begeleiders van op de hoogte willen of moeten zijn. Driestar onderwijsadvies denkt daarbij graag met je mee.
A.P. (Anneke) Struijk

NVO Orthopedagoog-generalist

Telefoon:
0182-760567 0182-760567
LinkedIn:

Blogs

  • Fernando kon bij Nederlandse privéles de ‘uu’ maar niet goed uitgesproken krijgen. Op een dag vroeg hij zijn taalcoach Evi of zij hem wil helpen bij het invullen van zijn “hoercontract”. “Húúrcontract”, verbeterde Evi. “Hoercontract”, zei Fernando weer. Evi typte in Google Translate het woord ‘hoercontract’ in en liet dat Fernando in zijn taal lezen. Fernando schrok zo, dat hij van schrik ineens “húúrcontract” zei. Dit bracht Evi, die ook remedial teacher is, op het volgende idee.

   Lees meer ›
  • Jongensgedrag: omgaan met gekke bekken en fysiek contact
  • Betrokken ouders
  Bekijk alle blogs ›

Nieuws

 • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

  Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

 • Opleiding voor intern begeleiders officieel erkend als post-hbo-opleiding

  Het CPION heeft de tiendaagse opleiding voor intern begeleiders van Driestar hogeschool officieel erkend als post-hbo-opleiding. Volgend schooljaar gaan er weer twee groepen van start. Meld je aan!

 • Bestrijding van leesfouten bij kleine woordjes

  Bij het lezen van een tekst kan een leeszwak kind fouten maken bij, zoals dat in de vakliteratuur genoemd wordt, functiewoorden en inhoudswoorden. Functiewoorden zijn de kleine woordjes zoals voorzetsels, lidwoorden, aanwijzende voornaamwoorden (bijvoorbeeld: die, dat), persoonlijke voornaamwoorden, en zo voort. Inhoudswoorden zijn de overige woorden en die zijn langer. In deze bijdrage een beproefde aanpak voor functiewoordjes.

Lees meer nieuws ›