Mediawijsheid

De tijd waarin wij samen met de kinderen leven vraagt om een stevig opvoedimpuls.

Kunnen we de smartphone positief inzetten tijdens de les? Hoe bakenen we de mediatijd af in het gezin? Welke reactie is nodig op sexting in de klas? Vragen te over als we spreken over mediawijsheid. Mediakennis, mediavaardigheden én Bijbelse media-attituden zijn nodig om onze jongeren toe te rusten in het staan als christen in deze digitale maatschappij. Driestar onderwijsadvies wil opvoeders en begeleiders van kinderen en jongeren van alle leeftijden helpen in deze mooie en soms moeilijke uitdaging.
W. (Wim) van den Bosch

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760353 0182-760353
LinkedIn:

Nieuws

 • Hoe mediawijsheid in het onderwijs weer leuk wordt

  Op 25 april 2018 is het zover: tijdens het Mediawijsheid-symposium presenteert Driestar onderwijsadvies de eerste lessenseries Mediawijsheid!

 • Nieuw: opleiding tot mediawijsheidcoach

  Hoe ga je op een wijze manier met de stroomversnelling aan nieuwe media om? Mediawijs word je onder andere door schade en schande. Wijsheid komt met de jaren. Of door een opleiding bij Driestar onderwijsadvies.

 • Wat is mediawijs opvoeden?

  Mark (3) protesteert luidkeels in de kinderstoel. Hij vindt dat hij lang genoeg heeft gewacht tot hij zijn boterham krijgt. Door zijn protest worden ook de andere kinderen in de groep onrustig. Omdat pedagogisch medewerker Yvon tijdens het brood smeren geen tijd heeft om Mark individuele  aandacht te geven, besluit ze een filmpje aan te zetten. Yvon weet zeker dat ze het komende kwartier niet meer naar Mark en de andere peuters hoeft om te kijken. Dit geeft haar de ruimte om de maaltijd goed voor te bereiden.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›