Dyslexiezorg ONL ook na transitie Jeugd weer goed beoordeeld door cliënten 2 maart 2016

Onderwijszorg Nederland (ONL), waar Driestar onderwijsadvies bij aangesloten is, heeft voor het vijfde jaar op rij een zeer hoge cliëntbeoordeling gekregen voor de behandeling van dyslexie.

Onderwijszorg Nederland (ONL) heeft voor het vijfde jaar op rij een zeer hoge cliëntbeoordeling gekregen voor de behandeling van dyslexie. Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat in opdracht van EDventure door Parantion is uitgevoerd onder 315 cliënten. Gemiddeld geven ouders een 8,1 voor de dyslexiezorg aan hun kind. Directeur Annemarie Kaptein is extra trots op dit resultaat, aangezien 2015 met het overgaan van de financiering van zorg naar gemeenten een roerig jaar is geweest.

Over ONL

Onderwijszorg Nederland (ONL) is een landelijke coöperatie van adviesbureaus van EDventure en biedt gespecialiseerde landelijke zorg bij diagnose en behandeling van (ernstige) dyslexie bij kinderen. Driestar onderwijsadvies is onderdeel van ONL.

Verschuiving naar gemeenten

Annemarie: ”Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor dyslexiezorg. Deze verschuiving heeft voor onze onderwijsadviesbureaus veel voeten in de aarde gehad. Op het gebied van het krijgen van toestemming voor behandelingen en de administratieve afhandeling van geboden zorg hebben we veel moeten uitzoeken. Het was pionieren voor zowel gemeenten als voor ons. Gelukkig zijn onze cliënten onverminderd tevreden over de zorg die zij hebben ontvangen.

We werken momenteel hard aan het transformeren van onze zorg die de overgang naar gemeenten van ons vraagt. We zoeken naar nieuwe en slimme wegen om de kwaliteit van dyslexiezorg te verbeteren en om dyslexiezorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Dit doen we heel nadrukkelijk samen met kinderen en ouders. Zij kunnen namelijk het beste aangeven wat hen helpt en motiveert beter te leren lezen en spellen. Het geeft veel voldoening om te zien dat onze leden daarin slagen. De waardering van ouders is bovendien een belangrijke inspiratiebron voor doorontwikkeling en innovatie van het ONL-zorgpad.” 

Clienttevredenheidsonderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Parantion, een onafhankelijk onderzoeksbureau, onder ouders van de kinderen die gebruikmaken van bij ONL aangesloten dyslexiezorgverleners. ONL behandelt ieder jaar landelijk vele kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie waarbij ouders en scholen nauw betrokken zijn. Over alle aspecten - zoals de bereikbaarheid, wachttijden, behandeling en resultaten - is een ruime meerderheid zeer tevreden. 98% van de ouders beoordeelt de deskundigheid van de behandelaar goed tot zeer goed. Maar liefst 95% van de ouders wil ONL bij anderen aanbevelen. Ruim 90% vindt de informatie-voorziening tijdens de behandeling goed. Het uiteindelijke effect van de behandeling is natuurlijk het belangrijkst. Uit het onderzoek blijkt dat bij meer dan 90% van de kinderen de behandeling het gewenste doel wordt bereikt. 94% van de kinderen leest en spelt beter, op een bij hun mogelijkheden en ontwikkeling passend niveau.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.