Gratis (gesubsidieerde) TINK-training 23 februari 2017

Met de subsidie voor taal- en interactievaardigheden kun je als pedagogisch medewerker onze TINK-training gratis volgen! Door deze training leer je beter communiceren met je groep.

De training kan gebruikt worden om de 3F-vaardigheden te oefenen, maar ook als verdieping van de taalvaardigheid na het behalen van het 3F-taalniveau.

De training

In de TINK-training wordt op verschillende niveaus gewerkt aan taal- en interactievaardigheden, zodat je (nog) beter leert communiceren met de kinderen in je groep. Je leert hoe je je taal correct en rijk kunt inzetten tijdens activiteiten met kinderen. Ook krijg je, door videocoaching, gerichte feedback op hoe je de interactievaardigheden nu inzet en hoe je ze kunt verbeteren.
Videocoaching is een belangrijk onderdeel van de training. Samen met je collega’s bekijk je beelden uit de eigen praktijk. Samen reflecteer je op deze beelden en bespreek je wat je ziet. Hierbij word je ondersteund door een gecertificeerde TINK-coach.

3F-vaardigheden oefenen

De TINK-training is geen 3F-training, je behaalt na afloop dus niet het certificaat 3F. Wel oefen je (alvast) de vaardigheden die nodig zijn binnen het 3F niveau. Omdat de TINK-training volledig vergoed wordt door de subsidie taal- en interactievaardigheden is het een fijne manier om te oefenen.
Voor hen die al een certificaat 3F hebben behaald is de training ook heel geschikt. We gaan dan meer in op de zes interactievaardigheden en besteden minder aandacht aan het taalniveau. We werken met elkaar aan een verdieping van de taalvaardigheid en je leert hoe je de opgedane vaardigheden op een goede manier gebruikt in het contact met de peuters in je groep.

Subsidie

Het subsidiebedrag dat beschikbaar was voor versterking van taal- en interactievaardigheden is door de grote vraag volledig verbruikt. Heb je de subsidie ontvangen? Dan kun je deze in de komende 52 weken gebruiken. Meld je snel aan voor de TINK training!
 
Heb je de subsidie dit jaar niet aangevraagd, maar wil je volgend jaar graag deelnemen als er een nieuwe subsidieronde is? Waarschijnlijk is er in 2018 een vierde en laatste tranche. Het nieuwe kabinet zal hierover een besluit nemen.

Meld je vrijblijvend aan bij Marlinde Verhaar, dan houden we je op de hoogte!
 

Meer nieuws

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw". 

    • Hermeneutiek en homiletiek bij William Perkins

      “William Perkins (1558 – 1602) staat bekend als de ‘vader’ van het Engelse puritanisme die een enorme invloed heeft op theologie en spiritualiteit in de Engelstalige wereld en in West-Europa. Zijn hermeneutiek is klassiek-calvinistisch,” vertelt prof. Baars over William Perkins.