Enthousiaste groep cursisten rondt TINK-training af 6 januari 2016

In december hebben medewerkers van kinderopvangorganisatie CKO de Ark en Hadassa Kinderdagverblijf gezamenlijk de TINK-training van Driestar onderwijsadvies afgerond.

CKO de Ark biedt christelijke opvang door het gehele land. Hadassa biedt christelijke kinderopvang in Ridderkerk en omgeving.

Over TINK

TINK staat voor: Taal en Interactievaardigheden In de Kinderopvang. Driestar onderwijsadvies heeft in de persoon van Laura Zwoferink en gecertificeerde en zeer ervaren TINK-trainer in dienst. De training is erop gericht om het taalniveau van medewerkers in de kinderopvang te verbeteren en toe te passen, om zo de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. 

Volledig gesubsidieerd

De overheid stimuleert extra scholing van pedagogisch medewerkers om de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren. Er is een subsidie beschikbaar die de kosten van de TINK-training voor 100% vergoedt. De groep was gemêleerd, doordat van CKO de Ark alleen medewerkers buitenschoolse opvang  de training volgden en van Hadassa voornamelijk medewerkers kinderdagverblijf. Juist door die diversiteit hebben we heel veel van elkaar kunnen leren.

Waardevol ervaren

Beide organisaties hebben de training als erg waardevol ervaren. “Het heeft ons als pedagogisch medewerkers verrijkt en bewust gemaakt van ons taalgebruik en de inzet daarvan ter bevordering van de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast hebben we ons verdiept in de diverse interactievaardigheden en hoe wij kansen kunnen grijpen  en/of creëren om die te benutten. Het blijkt dat de TINK training niet alleen de kwaliteit van het werk met de kinderen verhoogt, maar ook de samenwerking met de andere collega’s”.

Zowel CKO de Ark als Hadassa geven het geleerde een plek in hun werkwijze. Dit doen beide organisaties onder andere door coaching op de werkvloer en door het bespreken van  de interactievaardigheden op de vaste agenda van  teamoverleggen te zetten.

Meer weten over de TINK-training? Bekijk dan deze pagina


Meer nieuws