Dekker stelt invoering lerarenregister jaar uit 15 februari 2017

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs stelt de invoering van het lerarenregister een jaar uit. Hij besloot dit gisteren tijdens de behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer op verzoek van de PvdA.

Naar alle waarschijnlijkheid haalt Dekker wel een meerderheid in de Eerste Kamer voor zijn wetsvoorstel.

“Als we dit willen laten slagen dan gaat zorgvuldigheid altijd boven snelheid. Het gaat er niet om, om met oogkleppen maar door te draven”, aldus de staatssecretaris in de Eerste Kamer. Hij deelt de zorgen over de haalbaarheid met de PvdA-fractie in de Eerste Kamer die net als het CDA en GroenLinks bedenkingen hebben over het tijdspad. Dekker: “Ik wil een goed begin, vandaar dat we er iets meer tijd voor nemen.”

Het streven was om leraren vanaf 1 augustus 2017 verplicht in het lerarenregister te laten staan. Dat wordt nu een jaar later. Ook omdat schoolbesturen meer tijd nodig hebben om de juiste gegevens aan te leveren. Toch betekent dit niet dat het wetsvoorstel helemaal van tafel is.

Het lerarenregister is bedoeld voor 250 duizend leraren die werken in het basisonderwijs, op middelbare scholen en in het mbo. Aanstaande dinsdag stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel.

Meer nieuws