Zorgaanbod

Ons zorgaanbod bestaat uit aanbod op cliƫntniveau (dyslexie, onderwijszorgarrangementen en basis GGZ) en aanbod dat gemeentebreed ingezet kan worden. Kijk bijvoorbeeld onder het kopje opvoedingsondersteuning en opvoedkringen.

Basis GGZ

Driestar educatief heeft veel ervaring en deskundigheid op het gebied van basis GGZ. Een gespecialiseerd team van orthopedagogen en psychologen kan directe hulp bieden aan kinderen met psychische en psycho-sociale problemen. Veel van onze behandelaren zijn verbonden aan scholen en behandelingen vinden daardoor vaak plaats op de school. Dit maakt de drempel tot de zorg die nodig is lager: een vertrouwde behandelaar in een vertrouwde omgeving.

Driestar educatief is gecontracteerd in verschillende zorgregio’s: Eemland, Foodvalley, Gooi en Vechtstreek, Haaglanden, Holland Rijnland, IJsselland, Midden Holland, Midden IJssel Oost Veluwe, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel, Rivierenland, Zaltbommel, West Brabant Oost, Zeeland en Zuid Holland Zuid.

>> Lees meer

Dyslexie (EED)

Driestar educatief heeft veel ervaring en deskundigheid op het gebied van dyslexie. Een gespecialiseerd team van orthopedagogen en psychologen kan directe hulp bieden aan kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie.

Driestar educatief is gecontracteerd in de volgende zorgregio’s: Eemland, Flevoland, Foodvalley, Gooi en Vechtstreek, Haaglanden, Hart van Brabant, Holland Rijnland, Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, IJsselland, Lekstroom, Midden Holland, Midden IJssel Oost Veluwe, Noord Veluwe, BAR-gemeenten (Barendrecht, Ridderkerk, Albrandswaard), Rotterdam, Vlaardingen, Lansingerland, Rivierenland, Zaltbommel, Twente, Utrecht Stad, Utrecht West, West Brabant Oost, Zeeland, Zuid Holland Zuid, Zuid Oost Utrecht.

>> Lees meer

Tussen zorg en onderwijs: onderwijszorgarrangementen

Passend onderwijs richt zich op de integratie van leerlingen met verschillende onderwijs- en zorgbehoeften.
Begeleiding van psychologen en orthopedagogen is daarbij belangrijk: zij kunnen nagaan wat de kinderen nodig hebben en gaan daarbij uit van de mogelijkheden, talenten en perspectieven van de kinderen.
Onderwijszorgarrangementen kunnen helpend zijn in situaties waarbij deze begeleiding zowel in de schoolcontext als thuis nodig is. Op deze manier vormen we een integraal aanbod, waarbij het hele netwerk rondom het kind wordt versterkt.

Neem voor meer informatie contact met ons op!