Zomerschool 2020: Op weg naar een nieuw tijdperk? 4 juni 2020

Op zoek naar tijd en ruimte voor verdieping? Is het einde van je studie in zicht, of ben je net aan het werk? Ben jij benieuwd naar hoe andere jong volwassenen als christen keuzen maken en in het leven staan? Dan is de zomerschool wat voor jou. Sprekers met verschillende expertise delen hun persoonlijke verhaal en kennis met je.

Het licht van de coronacrisis valt over 2020. Wat heeft ons deze crisis te zeggen, en zijn we op weg naar een nieuw tijdperk? Verschillende sprekers zullen dit perspectief in hun bijdrage betrekken. Actualiteit en persoonlijke inbreng staan hoog in het vaandel van de zomerschool. Om jou beter toe te rusten op weg naar morgen. Op weg naar dé toekomst.

Elk dagdeel is er een andere spreker en ook de invulling per dagdeel verschilt. Kunst, wetenschap, cultuur en samenleving komen allemaal langs. We werken met hoofd, hart en handen. Als rode draad faciliteren we je persoonlijke reflectie en het vorm en woorden geven aan je staan in dit leven. Drijfveren en relaties zijn daarin belangrijk.

We starten met een open Bijbel en maken eerst nader kennis met elkaar. Daarna bespreken we de uitkomst van de vragenlijst die je invulde. Kunstkenners, musici, bestuurders en hoogleraren wisselen elkaar af in het programma. Denk aan sprekers zoals Henk Jochemsen, Gor Khatchikyan, Eline Zandee-Kranendonk, Ton van der Schans, Aart Nederveen, Bart Jan Spruyt en Diederik van Dijk.

Rens Rottier en Jan Kloosterman zijn er voor de reflectie, de dialoog en het invullen van de persoonlijke leerlijn die door het hele programma loopt. En er is ruim de tijd om elkaar te spreken en ontmoeten (op anderhalve meter!). Bij elkaar een intensief en boeiend programma waarvan oud-deelnemers zeggen dat het hen gevormd heeft en diepe indrukken heeft nagelaten.

Voor meer informatie en aanmelden: www.driestar-educatief.nl/zomerschool

Meer nieuws

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.