Zien! voor so mag gebruikt worden voor monitoring sociale veiligheid Geplaatst op 6 februari 2019

Goed nieuws: ook voor dit schooljaar mag je de vragenlijst Zien! Leerling 1-16 Leer- en leefklimaat weer gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid in het (voortgezet) speciaal onderwijs!De inspectie was enthousiast over deze vragenlijst, en vindt het mooi als ook scholen in het regulier onderwijs deze vragenlijst gebruiken voor hun groepen 1-4.

Monitoren

Ook op zml- en so-scholen is het monitoren van sociale veiligheid verplicht. Vorig schooljaar mocht de vragenlijst van Zien! gebruikt worden in een pilot. De resultaten van deze pilot zijn zo mooi, dat Zien! Leerling 1-16 nu is opgenomen in de lijst met toegestane instrumenten voor de monitoring van sociale veiligheid.

Handreiking

Om te voldoen aan de eisen van de inspectie, moet je jaarlijks monitoren. Scholen in het special onderwijs mogen hun resultaten zelf aanleveren aan de inspectie en deze toelichten. Meer over wat je precies moet doen en tips voor de analyse van je resultaten lees je in de handreiking. Deze is te vinden onder Informatief op het startscherm van Zien!, onder het kopje ‘Zien! schoolniveau’.

Meer nieuws

  • Inschrijving geopend voor ib-opleiding 2019-2020

   Je bent al langere tijd intern begeleider op jouw school. Of je bent nog maar net begonnen met deze prachtige taak binnen je school. Dan hebben wij voor jou een interessant eenjarige Post-Hbo ib-opleiding! Je kunt je nu inschrijven voor het cursusjaar 2019-2020

  • Terugblik symposium Het jonge kind 2019

   Meer dan 200 leerkrachten, ib’ers en teamleiders uit de onderbouw bezochten op 6 februari het symposium Het jonge kind. Dit jaar was Bea Pompert te gast met haar lezing ‘Spelend leren? Liever niet!’. Een korte terugblik op deze inspirerende dag die door de deelnemers werd gewaardeerd met een 8,6!

  • En dan ben je leraar

   Ken jij iemand die ook geknipt is voor het onderwijs? Attendeer hem of haar op de nieuwe campagne Uurtje voor de klas!

  • Zien! leerlingvragenlijst 1-16 vernieuwd

   De leerlingvragenlijst Leer- en leefklimaat voor so/vso en groep 1-4 is vernieuwd. De stellingen zijn tekstueel gewijzigd en er zijn een aantal stellingen toegevoegd. Ook is er bij elke stelling een picto-versie ontwikkeld, speciaal voor leerlingen met een laag taalbegrip.

  • Zien! Experttrajecten voorjaar 2019

   Ook dit voorjaar zijn er weer meerdere experttrajecten, waarin we met ib’ers en gedragsspecialisten aan de slag gaan meer te leren over Zien! en hoe je je team kunt begeleiden bij de implementatie van Zien!.