ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving samengevoegd Geplaatst op 5 september 2018

Vanaf 1 augustus valt de (korte) vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving onder de vragenlijst Leer- en leefklimaat. Deze vragenlijst bevat nu 36 stellingen. De vragenlijst Sociale vaardigheden blijft wel een aparte lijst.

Gebruik je ZIEN! voor de monitoring sociale veiligheid, dan hoef je nu nog maar één vragenlijst in te laten vullen door de leerlingen. Dat maakt het klaarzetten, invullen en interpreteren overzichtelijker en eenvoudiger.  Inhoudelijk is er niets aan de vragenlijst gewijzigd.

De vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Sociale vaardigheden blijft wél een aparte vragenlijst. Je kunt er dan voor kiezen om (bijvoorbeeld tijdens een tweede invulronde) maar een van de twee lijsten in te laten vullen.

Handleiding

Naar aanleiding van deze aanpassing is ook de handleiding bij de leerlingvragenlijsten herzien. In plaats van drie handleidingen, is er nu nog maar één handleiding die zowel voor de vragenlijst 'Leer- en leefklimaat' als voor de vragenlijst 'Sociale vaardigheden' geldt. Ook de PowerPointpresentatie die gebruikt kan worden als instructie voor de leerlingen, is herzien. De documenten zijn te vinden onder Informatief op het startscherm van ZIEN!.Je kunt ze ook hieronder downloaden.

>> Download de handleiding bij ZIEN! Leerling 5-8
>> Download de instructiePowerPoint bij ZIEN! Leerling 5-8
 

Meer nieuws

  • Gewoon lesgeven

   Als leraar ervaar je veel werkdruk. Dagelijks komen er allerlei zaken op je af die veel tijd en aandacht vragen. Dit kunnen problemen zijn die zich maar niet lijken op te lossen, of collega’s die regels en afspraken zijn vergeten. En terwijl je de plooien van de dag glad strijkt, schiet je te binnen dat je bij een vergadering of overleg wordt verwacht. ’s Avonds plof je op de bank en verzucht je: ‘Kon ik maar weer eens gewoon lekker lesgeven.’

  • Stefan Paas: nieuwe Theoloog des Vaderlands

   Tijdens de Nacht van de Theologie die 27 oktober gehouden werd, is Stefan Paas benoemd tot de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Paas ziet de benoeming als ‘een vehikel om theologie naar de samenleving te brengen’.

  • Eetbare boekenleggers

   In de bibliotheek van Gouda, die met haar eetbare geschiedenis prachtig in het thema past, is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland gestart.

  • Meld je nu aan voor de Grote Mediawijsheids-challenge 2018!

   Is multitasken echt zo efficiënt? Deel jij een wachtwoord met je beste vriendin? Hoe mediawijs zijn eersteklassers eigenlijk? Ontdek de mediawijsheid van de klas tijdens de jaarlijkse Mediawijsheids Challenge!

  • Hella S. Haasse: de 'Grande dame' van de Nederlandse literatuur

   Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Hella S. Haasse werd geboren. Ter gelegenheid hiervan werd in de Nieuwe Kerk te Amsterdam een gedenksteen onthuld. In het jaar 1948 zou Hella S. Haasse definitief de literatuur binnenwandelen.