ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving samengevoegd Geplaatst op 5 september 2018

Vanaf 1 augustus valt de (korte) vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving onder de vragenlijst Leer- en leefklimaat. Deze vragenlijst bevat nu 36 stellingen. De vragenlijst Sociale vaardigheden blijft wel een aparte lijst.

Gebruik je ZIEN! voor de monitoring sociale veiligheid, dan hoef je nu nog maar één vragenlijst in te laten vullen door de leerlingen. Dat maakt het klaarzetten, invullen en interpreteren overzichtelijker en eenvoudiger.  Inhoudelijk is er niets aan de vragenlijst gewijzigd.

De vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Sociale vaardigheden blijft wél een aparte vragenlijst. Je kunt er dan voor kiezen om (bijvoorbeeld tijdens een tweede invulronde) maar een van de twee lijsten in te laten vullen.

Handleiding

Naar aanleiding van deze aanpassing is ook de handleiding bij de leerlingvragenlijsten herzien. In plaats van drie handleidingen, is er nu nog maar één handleiding die zowel voor de vragenlijst 'Leer- en leefklimaat' als voor de vragenlijst 'Sociale vaardigheden' geldt. Ook de PowerPointpresentatie die gebruikt kan worden als instructie voor de leerlingen, is herzien. De documenten zijn te vinden onder Informatief op het startscherm van ZIEN!.Je kunt ze ook hieronder downloaden.

>> Download de handleiding bij ZIEN! Leerling 5-8
>> Download de instructiePowerPoint bij ZIEN! Leerling 5-8
 

Meer nieuws

  • Profiel van een christelijke leraar

   De schoolloopbaan van kinderen is een lange reis. Leraren trekken daarbij als gids met hen mee. Ze zijn dus zelf ook pelgrim. Met deze beelden tekent Bram de Muynck op uitnodigende wijze het karakter en profiel van een christelijke leraar.

  • Ben jij al uitgetoetst?

   Nederland is een echt toetsland. Er is nauwelijks een opleiding te vinden waar men cursisten klaarstoomt zonder toetsen. Zowel docenten als leerlingen lijken het als het summum van de opleiding te zien. Over het fenomeen toetsen valt echter wel één en ander te zeggen.

  • ROV congres: “Ouders Verbinden!?”

   Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

  • Positieve beoordeling NIO

   De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

  • Bouw aan spel in jouw klas

   ‘Er moet een schuin dak op, want daar slaapt ook nog iemand’, zegt Ella. De leerkracht doet voor hoe het dak stevig wordt. In de bouwhoek wordt geleerd! Maar hoe krijg je meer inzicht op de kwaliteit van spelontwikkeling?