ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving samengevoegd Geplaatst op 5 september 2018

Vanaf 1 augustus valt de (korte) vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving onder de vragenlijst Leer- en leefklimaat. Deze vragenlijst bevat nu 36 stellingen. De vragenlijst Sociale vaardigheden blijft wel een aparte lijst.

Gebruik je ZIEN! voor de monitoring sociale veiligheid, dan hoef je nu nog maar één vragenlijst in te laten vullen door de leerlingen. Dat maakt het klaarzetten, invullen en interpreteren overzichtelijker en eenvoudiger.  Inhoudelijk is er niets aan de vragenlijst gewijzigd.

De vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Sociale vaardigheden blijft wél een aparte vragenlijst. Je kunt er dan voor kiezen om (bijvoorbeeld tijdens een tweede invulronde) maar een van de twee lijsten in te laten vullen.

Handleiding

Naar aanleiding van deze aanpassing is ook de handleiding bij de leerlingvragenlijsten herzien. In plaats van drie handleidingen, is er nu nog maar één handleiding die zowel voor de vragenlijst 'Leer- en leefklimaat' als voor de vragenlijst 'Sociale vaardigheden' geldt. Ook de PowerPointpresentatie die gebruikt kan worden als instructie voor de leerlingen, is herzien. De documenten zijn te vinden onder Informatief op het startscherm van ZIEN!.Je kunt ze ook hieronder downloaden.

>> Download de handleiding bij ZIEN! Leerling 5-8
>> Download de instructiePowerPoint bij ZIEN! Leerling 5-8
 

Meer nieuws

  • Ik zie je glimmen!

   “It’s not what you do, it’s how much love you put into the doing.” (Moeder Theresa, 1910-1997). Ik moest eraan denken bij het verhaal van Caroline, een van de studenten van de post-hbo-opleiding Jonge kind. Bij haar diplomering vertelt ze iets over de opbrengst van deze studie.

  • Nieuwe cursus dyslexie: 'continuüm van zorg remediëren'

   Myrthe gaat blij naar huis. Vandaag heeft ze eindelijk een zeven gehaald voor spelling! De afgelopen maanden heeft ze extra begeleiding gekregen van juf Jasmijn. Drie keer per week heeft ze geoefend met lastige regels. Wat zullen papa en mama trots op haar zijn!

  • Drie redenen om de Conference Primary English te bezoeken

   Enthousiaste sprekers en workshopleiders staan klaar om tijdens de Conference Primary English hun publiek mee te nemen in de wereld van Engels voor jonge kinderen. Deelnemer van vorig jaar: “Met de tips die ik kreeg in de workshop kon ik direct de volgende dag aan de slag.”

  • Snuffelen aan het telefoontoestel

   ‘Wat kun je met een smartphone allemaal doen?’ De kinderen van groep 1 van de Koningin Wilhelminaschool in Zoetermeer hoeven daar niet lang over na te denken. ‘Kijken of het gaat regenen.’ ‘Een appje sturen.’ ‘Een selfie maken.’ De school gebruikt de Stapp-methode om de kinderen te leren kritisch en wijs om te gaan met nieuwe media. DRS Magazine woonde een les bij.

  • Mooie scores voor lvo-studenten bij landelijke kennistoetsen

   Studenten van de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs bij Driestar hogeschool scoren goed op de landelijke kennistoetsen in december. Bij meerdere vakken is de score 100%!