Zien! leerjaar 1-16 nu ook op groepskaart 4 juni 2019

Goed nieuws! Gebruik je de vragenlijst Zien! leerjaar 1-16 (ruwe scoresnorm)? Dan zie je de uitslagen van betrokkenheid en welbevinden van deze lijst nu ook terug op de groepskaart.Ken je deze versie van de Zien!-leerkrachtvragenlijst nog niet? Hij is, behalve voor zml-leerlingen, ook heel geschikt voor kleuters, sbo-leerlingen en cluster-4-leerlingen.

Groepskaart

Op de groepskaart worden van Zien! ook de scores getoond van de graadmeters, betrokkenheid en welbevinden. Je ziet daar altijd de scores van de laatst ingevulde vragenlijst. Voorheen zag je alleen scores van de reguliere leerkrachtvragenlijst, voor groep 1-4 of groep 5-8. Nieuw is dat nu ook de scores getoond worden van de vragenlijst Zien! leerjaar 1-16 (ruwe scoresnorm).

Ook geschikt voor kleuters, sbo en Cluster 4

Ken je deze versie van de vragenlijst nog niet? We schreven er eerder over, in dit artikel. De vragenlijst is in eerste instantie ontwikkeld voor zml-scholen. De vragenlijst kan ook heel geschikt zijn voor kleuters, sbo-scholen en cluster-4-scholen. De normering is ingesteld op basis van de ruwe scores. Daardoor kun je snel zien in wat voor soort situaties de leerling bepaald gedrag al laat zien, en krijg je minder snel (veel) rode scores.

Invullen

De vragenlijst is beschikbaar voor alle scholen met een Zien!-licentie. Je kunt de vragenlijst invullen door bij je groep naar begeleiding > observatielijsten > invoeren nieuwe observatielijst > Zien! Leerjaar 1-16 te gaan. Voor meer informatie over toepassingsmogelijkheden van deze vragenlijst zie dit document.  

Heb je vragen over het gebruik van deze vragenlijst? Mail ons gerust! 

Meer nieuws

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.