Zien! leerjaar 1-16 nu ook op groepskaart 4 juni 2019

Goed nieuws! Gebruik je de vragenlijst Zien! leerjaar 1-16 (ruwe scoresnorm)? Dan zie je de uitslagen van betrokkenheid en welbevinden van deze lijst nu ook terug op de groepskaart.Ken je deze versie van de Zien!-leerkrachtvragenlijst nog niet? Hij is, behalve voor zml-leerlingen, ook heel geschikt voor kleuters, sbo-leerlingen en cluster-4-leerlingen.

Groepskaart

Op de groepskaart worden van Zien! ook de scores getoond van de graadmeters, betrokkenheid en welbevinden. Je ziet daar altijd de scores van de laatst ingevulde vragenlijst. Voorheen zag je alleen scores van de reguliere leerkrachtvragenlijst, voor groep 1-4 of groep 5-8. Nieuw is dat nu ook de scores getoond worden van de vragenlijst Zien! leerjaar 1-16 (ruwe scoresnorm).

Ook geschikt voor kleuters, sbo en Cluster 4

Ken je deze versie van de vragenlijst nog niet? We schreven er eerder over, in dit artikel. De vragenlijst is in eerste instantie ontwikkeld voor zml-scholen. De vragenlijst kan ook heel geschikt zijn voor kleuters, sbo-scholen en cluster-4-scholen. De normering is ingesteld op basis van de ruwe scores. Daardoor kun je snel zien in wat voor soort situaties de leerling bepaald gedrag al laat zien, en krijg je minder snel (veel) rode scores.

Invullen

De vragenlijst is beschikbaar voor alle scholen met een Zien!-licentie. Je kunt de vragenlijst invullen door bij je groep naar begeleiding > observatielijsten > invoeren nieuwe observatielijst > Zien! Leerjaar 1-16 te gaan. Voor meer informatie over toepassingsmogelijkheden van deze vragenlijst zie dit document.  

Heb je vragen over het gebruik van deze vragenlijst? Mail ons gerust! 

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.