Zien! leerjaar 1-16 nu ook op groepskaart 4 juni 2019

Goed nieuws! Gebruik je de vragenlijst Zien! leerjaar 1-16 (ruwe scoresnorm)? Dan zie je de uitslagen van betrokkenheid en welbevinden van deze lijst nu ook terug op de groepskaart.Ken je deze versie van de Zien!-leerkrachtvragenlijst nog niet? Hij is, behalve voor zml-leerlingen, ook heel geschikt voor kleuters, sbo-leerlingen en cluster-4-leerlingen.

Groepskaart

Op de groepskaart worden van Zien! ook de scores getoond van de graadmeters, betrokkenheid en welbevinden. Je ziet daar altijd de scores van de laatst ingevulde vragenlijst. Voorheen zag je alleen scores van de reguliere leerkrachtvragenlijst, voor groep 1-4 of groep 5-8. Nieuw is dat nu ook de scores getoond worden van de vragenlijst Zien! leerjaar 1-16 (ruwe scoresnorm).

Ook geschikt voor kleuters, sbo en Cluster 4

Ken je deze versie van de vragenlijst nog niet? We schreven er eerder over, in dit artikel. De vragenlijst is in eerste instantie ontwikkeld voor zml-scholen. De vragenlijst kan ook heel geschikt zijn voor kleuters, sbo-scholen en cluster-4-scholen. De normering is ingesteld op basis van de ruwe scores. Daardoor kun je snel zien in wat voor soort situaties de leerling bepaald gedrag al laat zien, en krijg je minder snel (veel) rode scores.

Invullen

De vragenlijst is beschikbaar voor alle scholen met een Zien!-licentie. Je kunt de vragenlijst invullen door bij je groep naar begeleiding > observatielijsten > invoeren nieuwe observatielijst > Zien! Leerjaar 1-16 te gaan. Voor meer informatie over toepassingsmogelijkheden van deze vragenlijst zie dit document.  

Heb je vragen over het gebruik van deze vragenlijst? Mail ons gerust! 

Meer nieuws

  • Uitslag Studiekeuze123 - 81% (zeer) tevreden!

   Ruim de helft van de eerstejaars studenten krijgt spijt van zijn studiekeuze. Met Studiekeuze123.nl neemt het hoger onderwijs actie om te zorgen voor betrouwbare en objectieve informatie. De uitslagen voor dit jaar zijn weer bekend.

  • Cadeautip voor leerlingen 10-14 jaar en ouder

   Op zoek naar een boekje om aan de leerlingen van jouw school mee te geven, bijvoorbeeld als cadeau voor het examen of voor het afscheid van groep 8? Denk eens aan het boek "Waarom ben jij gereformeerd? De geloofsbelijdenis voor tieners." Het boek legt in eenvoudige taal belangrijke delen van de Nederlandse Geloofdsbelijdenis uit.

  • Voorwaarden inzet BOUW! ONL, op zorgniveau 3

   BOUW! is een uniek computergestuurd interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

  • NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand

   Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…

  • Word specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid

   Word jij specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid? Dat kan met onze post-hbo-opleiding Coördinator ouderbetrokkenheid! In de achterliggende jaren is het belang aangetoond van betrokkenheid van ouders bij school en omgekeerd. In deze opleiding leer je hoe je de wederzijdse betrokkenheid kunt vergroten en wat je hierin kunt betekenen voor je school!