Zet het vast in je agenda: de Mediawijsheidschallenge 2021 23 september 2021

Vloggers, mediamijders, Insta-fanaten: ze zitten allemaal in je klas. En allemaal hebben ze een gezond portie mediawijsheid nodig. Want hoe voorkom je identiteitsfraude, welke informatie weet Google van jou en wat zijn cookies? Ontdek de mediawijsheid van je klas tijdens de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge die start in de Week van de Mediawijsheid!

Vanaf nu is het mogelijk om als groep 8 of brugklas in te schrijven voor de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge. Een challenge waarin veel geleerd wordt over wijs mediagebruik en waarbij groep achters en eersteklassers de competitie aangaan voor de titel ‘de Meest Mediawijze Klas van het jaar’.

De challenge gaat van start in de Week van de Mediawijsheid, op maandag 8 november en bestaat uit vijf lessen van een klein uur die op een eigen moment gegeven worden. Het is mogelijk om alle lessen in de Week van de Mediawijsheid te plannen of om de vijf lessen te verspreiden over de periode tot aan de kerstvakantie (looptijd tot vrijdag 17 december 2021). Om de doorontwikkeling van de challenge te kunnen financieren vragen we een bijdrage van €95,- per klas voor deelname.

Van de deelnemende scholen zullen de drie beste klassen de strijd aangaan voor de nominatie van ‘Meest Mediawijze Klas van het Jaar’. Deze competitie zal plaatsvinden in het gebouw van Erdee Media Groep in Apeldoorn.

Mediawijsheid? Natuurlijk breng je dat in de klas! Geef je vandaag nog op voor de challenge via: mediawijsheidschallenge@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.