Zet het vast in je agenda: de Mediawijsheidschallenge 2021 23 september 2021

Vloggers, mediamijders, Insta-fanaten: ze zitten allemaal in je klas. En allemaal hebben ze een gezond portie mediawijsheid nodig. Want hoe voorkom je identiteitsfraude, welke informatie weet Google van jou en wat zijn cookies? Ontdek de mediawijsheid van je klas tijdens de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge die start in de Week van de Mediawijsheid!

Vanaf nu is het mogelijk om als groep 8 of brugklas in te schrijven voor de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge. Een challenge waarin veel geleerd wordt over wijs mediagebruik en waarbij groep achters en eersteklassers de competitie aangaan voor de titel ‘de Meest Mediawijze Klas van het jaar’.

De challenge gaat van start in de Week van de Mediawijsheid, op maandag 8 november en bestaat uit vijf lessen van een klein uur die op een eigen moment gegeven worden. Het is mogelijk om alle lessen in de Week van de Mediawijsheid te plannen of om de vijf lessen te verspreiden over de periode tot aan de kerstvakantie (looptijd tot vrijdag 17 december 2021). Om de doorontwikkeling van de challenge te kunnen financieren vragen we een bijdrage van €95,- per klas voor deelname.

Van de deelnemende scholen zullen de drie beste klassen de strijd aangaan voor de nominatie van ‘Meest Mediawijze Klas van het Jaar’. Deze competitie zal plaatsvinden in het gebouw van Erdee Media Groep in Apeldoorn.

Mediawijsheid? Natuurlijk breng je dat in de klas! Geef je vandaag nog op voor de challenge via: mediawijsheidschallenge@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

  • Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning

   “In een adbij is de abt degene aan wie meer is toevertrouwd en aan wie meer mag worden opgevorderd,” vertelde Wil Derkse tijdens de masterclass Lessen uit de Benedictijnse stuurmanskunst. “Maar hij hoeft het niet alleen te doen. Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning en hoef je niet alles te kunnen.”

  • Zonder gids geen doel – save the date

   Binnenkort verschijnt Gidsen, een christelijke schoolpedagogiek. Op het jaarlijkse symposium Christelijk leraarschap van Driestar educatief besteden we aandacht aan het gedachtegoed van Gidsen, omdat we denken dat het verschijnen van Gidsen een belangrijk moment voor het onderwijs is. Save the date dus: woensdagmiddag 26 januari 2022 in de St. Janskerk te Gouda.

  • Nieuw dyslexieprotocol – de belangrijkste veranderingen op een rij

   Je hebt het vast al wel gehoord: per 1 januari 2022 gaat het nieuwe protocol 3.0 van het NKD (Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie) in!

  • Nieuwe uitgave Leeslamp-serie

   ‘Gevaar in de bergen’, geschreven door Bert Wiersema is het nieuwe deeltje in de serie ‘de Leeslamp’. Het betreft hier een leesboek, dat spannend is, maar met een laag AVI-niveau, speciaal geschreven voor de moeilijk lezende of dyslectische leerling.

  • Gezocht: onderwijsinnovators met liefde voor taal

   Denk jij wel eens aan het verbeteren van het taalonderwijs op je school maar weet je niet goed hoe? En zoek je naar manieren om je collega’s ook enthousiast te maken voor taalbeleid? Dan past de post-hbo-opleiding Taalcoördinator bij jou. We starten in januari 2022 met een nieuwe groep.