Zet het vast in je agenda: de Mediawijsheidschallenge 2021 23 september 2021

Vloggers, mediamijders, Insta-fanaten: ze zitten allemaal in je klas. En allemaal hebben ze een gezond portie mediawijsheid nodig. Want hoe voorkom je identiteitsfraude, welke informatie weet Google van jou en wat zijn cookies? Ontdek de mediawijsheid van je klas tijdens de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge die start in de Week van de Mediawijsheid!

Vanaf nu is het mogelijk om als groep 8 of brugklas in te schrijven voor de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge. Een challenge waarin veel geleerd wordt over wijs mediagebruik en waarbij groep achters en eersteklassers de competitie aangaan voor de titel ‘de Meest Mediawijze Klas van het jaar’.

De challenge gaat van start in de Week van de Mediawijsheid, op maandag 8 november en bestaat uit vijf lessen van een klein uur die op een eigen moment gegeven worden. Het is mogelijk om alle lessen in de Week van de Mediawijsheid te plannen of om de vijf lessen te verspreiden over de periode tot aan de kerstvakantie (looptijd tot vrijdag 17 december 2021). Om de doorontwikkeling van de challenge te kunnen financieren vragen we een bijdrage van €95,- per klas voor deelname.

Van de deelnemende scholen zullen de drie beste klassen de strijd aangaan voor de nominatie van ‘Meest Mediawijze Klas van het Jaar’. Deze competitie zal plaatsvinden in het gebouw van Erdee Media Groep in Apeldoorn.

Mediawijsheid? Natuurlijk breng je dat in de klas! Geef je vandaag nog op voor de challenge via: mediawijsheidschallenge@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws