Word lid van een vaknetwerk van Driestar hogeschool voor het vo of mbo 16 december 2021

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op je vakgebied? Vind je het leuk om iets te delen met je vakgenoten? Zoek je naar leuke lesideeën? Sluit je dan aan bij ons vaknetwerk.Relatie werkveld versterken

“In 2022 willen we rond elke vakopleiding een vaknetwerk van enthousiaste collega’s uit het vo of mbo hebben”, vertelt Klaas Tippe, manager van de lerarenopleidingen bij Driestar hogeschool. “We hebben gelukkig een heel goede relatie met het werkveld en dat willen we nog meer versterken. Met onze vaknetwerken willen we er niet alleen zijn voor studerenden, maar ook voor startende en ervaren collega’s.”

Bijdrage leveren aan colleges

Deelname kan heel vrijblijvend door alleen een nieuwsbrief te ontvangen, maar kan ook intensiever. “Ik zou het fantastisch vinden als collega’s samen aan de slag zouden gaan in een leerkring”, zegt Tippe. “Of dat collega’s uit het werkveld als expert een bijdrage leveren aan de colleges op de hogeschool. Soms gebeurt dat al. Een collega van de Pieter Zandt in Kampen vertelde onlangs in een college generiek over de manier waarop ze lesgeeft, door middel van Expliciete Directe Instructie. Heel inspirerend! Graag halen we meer mensen uit de scholen de opleidingen in.”

Samen professionaliseren

Leraar worden doe je op Driestar hogeschool. In Gouda word je opgeleid tot leraar Engels, Duits, Nederlands, wiskunde, godsdienst, geschiedenis en economie. Naast samen opleiden wordt samen professionaliseren steeds belangrijker. Daar leveren we met de vaknetwerken graag een bijdrage aan. Meld je hieronder aan voor meer informatie.

Persoonlijke gegevens

   

School of organisatie

   

Interesse vaknetwerk

   
Welke bijdrage zou je willen leveren?:Bevestiging

   
Voer beveiligingscode in:
 Security code

Meer nieuws

  • Nieuw: cursus Dyslexiespecialist 3.0

   Schrijf je in voor de vernieuwde cursus Dyslexiespecialist 3.0! Maak kennis met het nieuwe dyslexieprotocol 3.0 en blijf up-to-date van de laatste ontwikkelingen van dyslexie. Meld je nog snel aan voor de cursus van 15 februari!

  • 'Alle kinderen houden van geschiedenis'

   In het DRS magazine met het thema 'Gedenken' wordt geschiedenisdocent Ton van der Schans geïnterviewd. Op school krijgt herdenken expliciet een plaats door het vak geschiedenis. Wat is nu de kern van dat vak en hoe is het verleden herdenken juist voor christenen betekenisvol?

  • Studiemiddag jeugdliteratuur - welkom!

   Op 18 maart duiken we met de leraren Nederlands weer een dag lang in de jeugdliteratuur. Samen denken we daarover na op een sfeervolle locatie. Zoals altijd staan er leerzame lezingen op het programma, tijd voor ontmoeting en ontspanning, en een gezamenlijke maaltijd. We hopen weer veel docenten Nederlands te ontmoeten, zowel uit het vo als het mbo. Ook andere belangstellenden van harte welkom!

  • Actieboek ter ere van 750 jaar Gouda

   Dit jaar bestaat Gouda, de stad van kaas en stroopwafels, 750 jaar. Maar wie Gouda zegt, zegt ook Driestar educatief. Driestar hogeschool is de leukste hogeschool van Gouda en menig (aanstaande) leraar heeft het ritje naar Gouda gemaakt voor een cursus of symposium van Driestar onderwijsadvies. Daar willen we jullie voor bedanken en daarom in dit 'verjaardagsjaar' ook een leuke actie van ons!

  • Gratis webinar 'Een eigen weg vinden'

   Op 8 februari organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief het webinar ‘Een eigen weg vinden’. Tijdens dit webinar gaat Anne-Marije de Bruin-Wassinkmaat in op de bevindingen van haar promotieonderzoek naar de religieuze identiteitsontwikkeling van reformatorisch opgevoede jongvolwassenen. Iedereen die geïnteresseerd is in religieuze vorming en opvoeding van jongeren: van harte uitgenodigd!