Word lid van een vaknetwerk van Driestar hogeschool voor het vo of mbo 16 december 2021

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op je vakgebied? Vind je het leuk om iets te delen met je vakgenoten? Zoek je naar leuke lesideeën? Sluit je dan aan bij ons vaknetwerk.



Relatie werkveld versterken

“In 2022 willen we rond elke vakopleiding een vaknetwerk van enthousiaste collega’s uit het vo of mbo hebben”, vertelt Klaas Tippe, manager van de lerarenopleidingen bij Driestar hogeschool. “We hebben gelukkig een heel goede relatie met het werkveld en dat willen we nog meer versterken. Met onze vaknetwerken willen we er niet alleen zijn voor studerenden, maar ook voor startende en ervaren collega’s.”

Bijdrage leveren aan colleges

Deelname kan heel vrijblijvend door alleen een nieuwsbrief te ontvangen, maar kan ook intensiever. “Ik zou het fantastisch vinden als collega’s samen aan de slag zouden gaan in een leerkring”, zegt Tippe. “Of dat collega’s uit het werkveld als expert een bijdrage leveren aan de colleges op de hogeschool. Soms gebeurt dat al. Een collega van de Pieter Zandt in Kampen vertelde onlangs in een college generiek over de manier waarop ze lesgeeft, door middel van Expliciete Directe Instructie. Heel inspirerend! Graag halen we meer mensen uit de scholen de opleidingen in.”

Samen professionaliseren

Leraar worden doe je op Driestar hogeschool. In Gouda word je opgeleid tot leraar Engels, Duits, Nederlands, wiskunde, godsdienst, geschiedenis en economie. Naast samen opleiden wordt samen professionaliseren steeds belangrijker. Daar leveren we met de vaknetwerken graag een bijdrage aan. Meld je hieronder aan voor meer informatie.

Persoonlijke gegevens

   

School of organisatie

   

Interesse vaknetwerk

   
Welke bijdrage zou je willen leveren?:



Bevestiging

   
Voer beveiligingscode in:
 Security code

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".