Wonderlijk gemaakt is vernieuwd 17 maart 2021

Wonderlijk gemaakt is vernieuwd! De geüpdatete materialen zijn binnenkort beschikbaar op onze nieuwe website. Bovendien kan je mogelijk vergoeding krijgen voor het gebruik/ de aanschaf van Wonderlijk gemaakt. Lees snel verder!


Wonderlijk gemaakt is vernieuwd

In het afgelopen jaar is door een enthousiaste projectgroep en een betrokken groep meelezers uit alle hoeken van het land gewerkt aan de nieuwe inhoud van Wonderlijk gemaakt. Er is met een frisse blik gewerkt aan de inhoudelijke update en een toekomstgerichte structuur. Zo is er bijvoorbeeld een betere en actuele aansluiting bij de kerndoelen en richtlijnen, gebruik gemaakt van nieuwe wetenschappelijke inzichten en zijn de lessen compacter en vol met verschillende keuze mogelijkheden.
 
Momenteel krijgen alle lessen en achtergronddocumenten een nieuwe frisse vormgeving. Alle materialen komen via downloads beschikbaar via de website van Wonderlijk gemaakt. Inmiddels zijn de eerste scholen gestart met het uitproberen van de nieuwe lessen. Vanaf nu is het mogelijk om de nieuwe materialen aan te schaffen en in hun nieuwe cursusjaar te gebruiken.

Is Wonderlijk gemaakt iets voor jou school?

Geïnteresseerd in de nieuwe Wonderlijk gemaakt-lessen? Bestel een (gratis) proefpakket via onderstaand aanmeldformulier.

Toegelaten tot traject van Erkende interventie

Wonderlijk gemaakt is toegelaten tot het traject van Erkende interventie van de RIVM. Vanaf maart 2021 is de herziene methode op de eerste scholen geïmplementeerd. De uitvoering van de nieuwe lessen zal in mei 2021 geëvalueerd worden.
In juni 2021 zal de nieuwe methode inclusief een eerste procesevaluatie ingediend worden en daarna beoordeeld worden door een commissie. Wanneer Wonderlijk gemaakt de toekenning ‘Goed beschreven’ krijgt is het voor basisscholen mogelijk om gebruik te maken van de stimuleringsregeling Gezonde school.

Stimuleringsfonds voor scholen!

Mocht je aanspraak willen maken op een vergoeding uit het Stimuleringsfonds, dan kan dat weer tussen 8 maart en 19 april 2021. Zie de website van de Stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit. Elke schoollocatie kan aanspraak maken op een vergoeding tot €5000.
  • Wil je Gezonde school zijn of is jullie school dit al op andere terreinen? Vraag nu een bijdrage aan vanuit de Stimuleringsregeling voor het versterken van Gezonde relaties en seksualiteit!
  • Wat zou je kunnen aanvragen?
    • Vergoeding van taakuren van een Gezonde School-coördinator binnen je school
    • Aanschaf van het vernieuwde lespakket Wonderlijk gemaakt (beschikbaar vanaf april 2021)
    • Teamscholing implementatie Wonderlijk gemaakt
    • Ouderavond Wonderlijk gemaakt

Wil je hierover doorpraten of heb je vragen?

Aanhef:

Naam school
Voer beveiligingscode in:
 Security code

Meer nieuws