Wonderlijk gemaakt is vernieuwd 17 maart 2021

Wonderlijk gemaakt is vernieuwd! De geüpdatete materialen zijn binnenkort beschikbaar op onze nieuwe website. Bovendien kan je mogelijk vergoeding krijgen voor het gebruik/ de aanschaf van Wonderlijk gemaakt. Lees snel verder!


Wonderlijk gemaakt is vernieuwd

In het afgelopen jaar is door een enthousiaste projectgroep en een betrokken groep meelezers uit alle hoeken van het land gewerkt aan de nieuwe inhoud van Wonderlijk gemaakt. Er is met een frisse blik gewerkt aan de inhoudelijke update en een toekomstgerichte structuur. Zo is er bijvoorbeeld een betere en actuele aansluiting bij de kerndoelen en richtlijnen, gebruik gemaakt van nieuwe wetenschappelijke inzichten en zijn de lessen compacter en vol met verschillende keuze mogelijkheden.
 
Momenteel krijgen alle lessen en achtergronddocumenten een nieuwe frisse vormgeving. Alle materialen komen via downloads beschikbaar via de website van Wonderlijk gemaakt. Inmiddels zijn de eerste scholen gestart met het uitproberen van de nieuwe lessen. Vanaf nu is het mogelijk om de nieuwe materialen aan te schaffen en in hun nieuwe cursusjaar te gebruiken.

Is Wonderlijk gemaakt iets voor jou school?

Geïnteresseerd in de nieuwe Wonderlijk gemaakt-lessen? Bestel een (gratis) proefpakket via onderstaand aanmeldformulier.

Toegelaten tot traject van Erkende interventie

Wonderlijk gemaakt is toegelaten tot het traject van Erkende interventie van de RIVM. Vanaf maart 2021 is de herziene methode op de eerste scholen geïmplementeerd. De uitvoering van de nieuwe lessen zal in mei 2021 geëvalueerd worden.
In juni 2021 zal de nieuwe methode inclusief een eerste procesevaluatie ingediend worden en daarna beoordeeld worden door een commissie. Wanneer Wonderlijk gemaakt de toekenning ‘Goed beschreven’ krijgt is het voor basisscholen mogelijk om gebruik te maken van de stimuleringsregeling Gezonde school.

Stimuleringsfonds voor scholen!

Mocht je aanspraak willen maken op een vergoeding uit het Stimuleringsfonds, dan kan dat weer tussen 8 maart en 19 april 2021. Zie de website van de Stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit. Elke schoollocatie kan aanspraak maken op een vergoeding tot €5000.
 • Wil je Gezonde school zijn of is jullie school dit al op andere terreinen? Vraag nu een bijdrage aan vanuit de Stimuleringsregeling voor het versterken van Gezonde relaties en seksualiteit!
 • Wat zou je kunnen aanvragen?
  • Vergoeding van taakuren van een Gezonde School-coördinator binnen je school
  • Aanschaf van het vernieuwde lespakket Wonderlijk gemaakt (beschikbaar vanaf april 2021)
  • Teamscholing implementatie Wonderlijk gemaakt
  • Ouderavond Wonderlijk gemaakt

Wil je hierover doorpraten of heb je vragen?

Aanhef:

Naam school
Voer beveiligingscode in:
 Security code

Meer nieuws

  • Webinar Mag ik ook iets zeggen? - een kort verslag

   Tijdens het webinar georganiseerd door Samen zijn wij school (SZWS) op 25 maart jongstleden ging het om de stem van de leerling, de ouder en de leerkracht/docent. Deze Gouden Driehoek zorgt voor een toename van de ouderbetrokkenheid, autonomie bij de leerlingen en geeft leerkrachten meer inzicht in wie de leerling is.

  • Dyslexiewedstrijd 2021 – doe jij ook mee?

   Ook dit jaar hebben we weer een 'dyslexiewedstrijd' voor alle kinderen die bij ons dyslexiebehandeling krijgen. Wie vertelt, knutselt of schrijft er om een originele en leuke manier iets over zijn bijzondere boek? De winnaar krijgt de enige echte dyslexietrofee en een andere mooie prijs. Doe jij mee?

  • L-E-Z-E-N, LEE-ZEN en nu vloeiend!

   Vloeiend lezen; makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ondersteun je kinderen bij het vloeiend leren lezen? Rita (intern begeleider) en Bart (leerkracht groep 3/4) zien dat de leesachterstanden mede door de lockdown versterkt worden. Hoe kunnen zij (en jij als leerkracht of ib'er) daarmee omgaan?

  • Symposium Het jonge kind ook online een succes

   Inspiratie, ontmoeting en gezelligheid; de vaste ingrediënten van symposium Het jonge kind ontbraken ook dit jaar niet. Zo’n 280 deelnemers volgden op 24 maart dit symposium. Thuis achter de laptop of samen met het onderbouwteam voor het digibord, met wat toegestuurd lekkers binnen handbereik. Samen leerden we meer over problematisch gedrag bij kleuters, een rijke speelleeromgeving, schrijfproblemen en een taalontwikkelingsstoornis. ‘Wat fijn om zo online een mooie dag met elkaar te hebben!’

  • Vraag 1 april de lerarenbeurs aan

   Vanaf 1 april om 00.00 uur kun je de lerarenbeurs weer aanvragen. In een kamerbrief is de lijn voor het aanvragen voor een lerarenbeurs voor 2021-2022 uiteengezet. Goed nieuws is aanvragen die vorig jaar zijn afgewezen i.v.m. bereiken van het subsidieplafond met voorrang worden behandeld. Benieuwd hoe jij de lerarenbeurs kunt gebruiken?