Werkt Wonderlijk gemaakt? Doe mee met het onderzoek 14 november 2018

Wonderlijk gemaakt is geïmplementeerd op meer dan 400 scholen. Maar helpt Wonderlijk gemaakt inderdaad de leerlingen om op een goede manier om te gaan met seksualiteit, relaties en weerbaarheid? Doe mee met het onderzoek!

Leerkrachten gebruiken Wonderlijk gemaakt om leerlingen te vormen vanuit christelijke waarden op het vlak van seksualiteit, relaties en weerbaarheid. Is Wonderlijk gemaakt voor hen een goed middel om christelijk leraarschap gestalte te geven? De brochure die veel ouders thuis hebben wil ouders ondersteunen in hun eigen belangrijke rol bij seksuele opvoeding. Ervaren ouders dat ook zo? En de leerlingen zelf, wat vinden ze van de lessen? Helpen de lessen hen om sterker in de schoenen te staan?

Evaluatie-onderzoek voorjaar 2019

Het evaluatie-onderzoek vanuit het Onderzoekscentrum van Driestar educatief zal zich richten op leerkrachten, ouders en leerlingen. Hoe kijken leerkrachten, ouders en leerlingen zelf naar de effecten van lessen uit Wonderlijk gemaakt? Voldoen de lessen nog qua inhoud? Omdat veel scholen de lessen na de kerstvakantie geven in de klassen, is het voorjaar een mooi moment van evaluatie. Het verzamelen van gegevens op de scholen staat dan ook gepland voor de periode van februari tot mei 2019.
 
Na bijna acht jaar gebruik is het goed om de methode tegen het licht te houden. Hoe kan de inhoud nog verbeterd en versterkt worden? En is de vorm van de interactieve lessen en een methode op papier nog geschikt voor de leerkrachten? De uitkomsten van het evaluatieonderzoek zullen gebruikt worden om Wonderlijk gemaakt te versterken en te verbeteren. 

Doe ook mee!

We zijn op zoek naar scholen uit de hele breedte van ons christelijke onderwijs, die komend voorjaar willen meewerken aan het onderzoek naar Wonderlijk gemaakt. Er wordt een (digitale) vragenlijst uitgezet voor leerkrachten en ouders. En graag gaan we op enkele scholen in gesprek met het team, met een groep ouders en met leerlingen. Bestaande structuren als een teamvergadering, bijeenkomst van de MR of oudercommissie kunnen hier natuurlijk ook voor gebruikt worden. Onderzoekers komen graag naar de school toe. Het kost scholen die meedoen niet veel moeite, maar het levert wel veel informatie op.
 
Ben je ook nieuwsgierig naar hoe Wonderlijk gemaakt op jullie school en andere scholen ingezet en gewaardeerd wordt? Wil je ook input leveren voor een verbetering van Wonderlijk gemaakt? Meld je school alvast aan!
 
Stuur een mail naar Elly van der Gouwe of neem contact op via het formulier op de website.

Meer nieuws