Week van de Hoogbegaafdheid 5 maart 2019

Hoogbegaafde kinderen zouden op school een luilekkerleven leiden en hun ouders mogen zich gelukkig prijzen met een 'succesgarantie' in huis. Deze en nog veel meer misverstanden over hoogbegaafdheid doen de ronde.

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak juist erg kwetsbaar en hebben grote behoefte aan begrip en aangepaste begeleiding, zowel op school als thuis.

9 maart begint de Week van de Hoogbegaafdheid. Het doel van deze week, die dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden, is het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid. Het is namelijk belangrijk om te weten wat hoogbegaafdheid is en wat ervoor nodig is om talenten tot ontwikkeling te laten komen, want dat gaat niet vanzelf. 

De belangrijkste behoeften van hoogbegaafde kinderen (en volwassenen) zijn gezien, geaccepteerd en gewaardeerd worden zoals ze zijn en uitgedaagd worden op hun eigen niveau. Personen zijn hierbij veel belangrijker dan materialen, maar de juiste materialen zijn natuurlijk wel goede hulpmiddelen.

In onze mediatheek hebben we veel boeken en materialen te leen die geschikt zijn om in te zetten in het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. In de meeste materialen hebben we aangegeven aan welke 21e eeuwse vaardigheden gewerkt wordt met dat specifieke materiaal, zodat het doelgericht ingezet kan worden.
 

denkenisleuk.jpg stem.jpg gelukkighb.jpg
animatie.jpg overdenken.jpg mindstorms.jpg


Welkom om onze mediatheek en/of catalogus te bezoeken!

Meer nieuws