Wedstrijd kinderboekenweek: wie schrijft het mooiste gedicht? 6 oktober 2021

Doe mee met jouw klas! Voor jou als leerkracht is de opdracht eenvoudig: lees een boek voor dat na 2010 verschenen is. Daarna mogen je leerlingen aan de slag met een verwerkingsopdracht: maak een gedicht over het boek. Komt het beste gedicht uit jouw klas? Dan winnen jouw leerlingen een boekenpakket voor jullie klassenbieb!

Zo doe je mee:

  • De leerlingen schrijven individueel of in groepjes een gedicht.
  • Het gedicht moet gaan over het boek dat je in de klas voorgelezen hebt. Voorwaarde is dat (de eerste druk van) het boek ná 2010 verschenen is.
  • Tips voor het schrijven van gedicht vind je hier.
  • Met de hele klas kiezen jullie de drie beste gedichten.
  • Deze drie gedichten upload je voor 10 december op www.driestar-educatief.nl/gedichtenwedstrijd
De winnende klas krijgt voor de kerstvakantie bericht en wint een boekenpakket ter waarde van €100,-! Durven jullie het aan?

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.