Webinars burgerschapsonderwijs 18 februari 2021

Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

Eerder kondigden we al de introductiewebinars aan, die plaatsvinden op woensdagmiddag 3 maart 2021 van 14.30-16.00 en dinsdagavond 6 april 2021 van 19.30-21.00 uur. Ze zijn bedoeld als een eerste verkenning van wat burgerschapsonderwijs inhoudt en van wat de overheid op dat gebied voorschrijft. Via deze link kun je je aanmelden.

Hoe doe ik dat met mijn team?

Maar ook als je weet wat burgerschapsonderwijs inhoudt, kunnen er nog een paar vragen zijn die je bezig houden. Bijvoorbeeld: Wat betekent dat voor mijn school? Wat doen we al en waar moeten we nog ontwikkelen? Hoe geef ik leiding aan dat proces in mijn schoolteam? In een compacte webinar hopen we met elkaar na te denken over de veranderkundige kant van deze thematiek en gaan we op zoek naar antwoorden. Doel: toerusting, inspiratie en uitwisseling. Dit webinar wordt twee keer (dus met hetzelfde programma) aangeboden: op woensdagmiddag 14 april 2021 van 14.30-16.00 uur en maandagavond 19 april 2021 van 19.30-21.00 uur. De webinars worden verzorgd door onderwijsadvisuer Wim van den Bosch.

Klik hier om je aan te melden!

Voor meer informatie over de vraag wat Driestar onderwijsadvies kan betekenen op het gebied van burgerschapsonderwijs kun je contact opnemen met Henk Vermeulen.

Meer nieuws