We zijn er voor jou: gratis vragenuur onderwijs in coronatijd 21 januari 2021

De tweede lockdown vanwege het coronavirus vraagt veel van ons. Op persoonlijk vlak maar ook in ons werk op school, naar leerlingen en naar collega-docenten. Driestar onderwijsadvies wil je daar graag bij helpen. Daarom starten vanaf volgende week de coronavragenuurtjes om je op weg te helpen met vragen, samen te sparren over onderwerpen waar je tegenaan loopt en je te inspireren met ideeën.

Komende maandag ontmoeten we je graag tussen 15.30 en 16.30 uur in het eerste coronavragenuur van Driestar onderwijsadvies. Onderwerp: toetsing en cito, met Bert van der Mel. In de dagen en weken erna zijn er rond diverse andere thema’s vragenuurtjes ingepland. De online gespreksmomenten zijn bedoeld om je op weg te helpen met vragen, samen te sparren over onderwerpen waar je tegenaan loopt en je te inspireren met ideeën.

Hoe het werkt 

Via Teams log je in en ga je samen met een van de onderwijsadviseurs van Driestar onderwijsadvies en de ParnasSys Academie in gesprek over je vraag. We proberen deze samen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ook heb je de mogelijkheid om in gesprek te gaan met andere leerkrachten en ook elkaar op weg te helpen. Aanmelden is niet veprlicht, maar wel nodig als je op de hoogte gehouden wil worden. Heb je je vraag of uitdaging al helder? Dan kun je die vast naar ons opsturen zodat we vast aan de slag kunnen met de beantwoording. 

Thema’s

De thema's waarover we een vragenuurtje inplannen zijn: Klik op een van de links om direct naar het aanmeldformulier te gaan. Wil je eerst meer informatie? Kijk dan op www.driestar-educatief.nl/onderwijsadvies-op-afstand of neem contact met ons op!

Meer nieuws

  • Omgaan met energiebronnen

   Grondstoffen hebben we nodig. Maar ze zijn niet onuitputtelijk en het winnen ervan heeft gevolgen. In deze lessen over aardgaswinning leren leerlingen nadenken over de voor- en nadelen ervan.

  • Webinars burgerschapsonderwijs van start

   Het was een bont gezelschap dat zich via Teams aansloot bij het webinar Introductie burgerschapsonderwijs. Collega’s uit primair en voortgezet onderwijs, directeuren en teamleiders, leraren en ib-ers. Allemaal staan ze voor de taak om het burgerschapsonderwijs in hun school een boost te geven.

  • Webinars burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • Mag ik ook iets zeggen? Webinar over gesprek tussen school, ouders en leerlingen

   Een essentieel gesprek tijdens de schoolperiode van ieder kind: het driehoeksgesprek, tussen docenten, ouders én leerlingen. Want juist dát gesprek, waar iedereen een stem heeft, helpt kinderen verder en bevordert een goede relatie tussen school en ouders.

  • Met meer zelfvertrouwen Engels spreken, schrijven, luisteren en lezen

   Thuis in de avonduren je Engelse taalvaardigheden verbeteren? Begin maart gaan er twee online cursussen Engels van start! Daarnaast is er speciaal voor deelnemers aan het Cambridge examen B2 First een korte cursus van vijf bijeenkomsten ter voorbereiding op het examen. De cursussen zijn geschikt voor docenten, studenten en middelbare scholieren die met meer zelfvertrouwen Engels willen leren spreken, schrijven, luisteren en lezen.