Wat zijn jouw drijfveren in je werk? Geplaatst op 5 juli 2018

Als het goed is, heeft iedereen momenten waarop je denkt: ‘Wat is dit toch geweldig om te doen.’ Het zijn werkzaamheden waar je blij van wordt en energie van krijgt om door te gaan. Dit worden ook wel drijfveren genoemd. Maar wat drijft jou nu eigenlijk in je werk?

Maar niet alle momenten kunnen leuk en geweldig zijn. Helaas. Er zullen altijd taken zijn waar je nét geen zin in hebt en tegenop ziet om ze uit te voeren. Taken die je liever uitstelt. Maar toch moeten ook deze werkzaamheden gebeuren. Maar hoe kun je jezelf zover krijgen om ook deze mindere taken uit te voeren?
Om dat te ontdekken, moet je weten wat jou drijft, hoe je tegen de wereld aankijkt en wat je belangrijk vindt.

Elk mens heeft bepaalde leidende denkpatronen en gewoontes. We noemen dit drijfveren. Jouw drijfveren voorspellen jouw gedrag. Het geeft de motivatie om zaken wel of juist niet te doen. Door je drijfveren te kennen wordt je bewusten van hoe je werkt en waarom sommige dingen je makkelijker afgaan dan andere.

Management Drives met Driestar managementadvies

Met de methode Management Drives geeft Driestar managementadvies inzicht in de persoonlijke drijfveren van jou of je team. Management Drives gaat uit van zes drijfveren die mensen in beweging zetten. Ieder mens beschikt in principe over álle zes drijfveren, maar de volgorde en intensiteit verschilt per persoon. Een van de deelnemers: ‘Wat verrassend dat ik mij zo herken in deze drijfveren. Het is enorm helpend om meer inzicht te krijgen op mezelf en mijn manier van communiceren. Dit helpt mij om woorden te geven aan waar ik goed in ben.’

Wil je meer informatie ontvangen over Management Drives? Lees verder op onze pagina of neem contact op met Thea de Mots.

Meer nieuws

  • Profiel van een christelijke leraar

   De schoolloopbaan van kinderen is een lange reis. Leraren trekken daarbij als gids met hen mee. Ze zijn dus zelf ook pelgrim. Met deze beelden tekent Bram de Muynck op uitnodigende wijze het karakter en profiel van een christelijke leraar.

  • Ben jij al uitgetoetst?

   Nederland is een echt toetsland. Er is nauwelijks een opleiding te vinden waar men cursisten klaarstoomt zonder toetsen. Zowel docenten als leerlingen lijken het als het summum van de opleiding te zien. Over het fenomeen toetsen valt echter wel één en ander te zeggen.

  • ROV congres: “Ouders Verbinden!?”

   Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

  • Positieve beoordeling NIO

   De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

  • Bouw aan spel in jouw klas

   ‘Er moet een schuin dak op, want daar slaapt ook nog iemand’, zegt Ella. De leerkracht doet voor hoe het dak stevig wordt. In de bouwhoek wordt geleerd! Maar hoe krijg je meer inzicht op de kwaliteit van spelontwikkeling?