Wat moet er anders in ZIEN!? Dien je wensen in bij ParnasSys 9 juni 2017

Op het kennisportaal van ParnasSys vind je een community waar je je doorontwikkelwensen voor ZIEN! kunt delen en kunt stemmen op bestaande wensen. Laat weten hoe ZIEN! verbeterd kan worden!

Er is een apart kopje voor ZIEN! waar je een overzicht vindt van de ingediende wensen. Wanneer je een wens ziet staan die jij ook belangrijk vindt, kun je hierop stemmen. Je klikt daarvoor op de wens en ziet dan de knop ‘stemmen’. Hoe meer stemmen een wens heeft, hoe meer kans er is dat er actie wordt ondernomen. Je kunt per inlognaam één keer stemmen, maar je kunt natuurlijk aan je collega’s vragen om ook te stemmen. Iedere stem telt!

Wens achterlaten

Wanneer je graag een wens wilt delen die nog niet is ingediend, klik je in de community op ‘nieuw bericht’. Vervolgens kun je hier zo concreet mogelijk je bericht met de wens achterlaten. In dit artikel lees je meer over het indienen van wensen via het kennisportaal, onder andere over welke criteria worden gehanteerd bij de beoordeling van een wens. Let bij het schrijven van je bericht op het volgende: 
 • Geef in het begin van de titel tussen [ ] aan wat voor type bericht u wilt plaatsen: een [wens] of [vraag].
 • Geef in de titel zo kort en bondig, maar concreet mogelijk aan waar uw bericht over gaat. Schrijf uw toelichting in de details
 • Wilt u een wens indienen? Gelieve het volgende format te gebruiken bij invulling van de details: “Als ... wil ik ... zodat ik …”
  Lees hier hoe ParnasSys met uw wensen omgaat.
 • Geef onderaan het formulier aan onder welk thema het bericht geplaatst moet worden.

Bericht volgen

Onder de knop ‘stemmen’ vind je de knop ‘volgen’. Wanneer je een melding wilt ontvangen wanneer iemand reageert op jouw bericht, klik je op ‘volgen’. Zo weet je wat er met jouw wens gedaan wordt.

Meer nieuws

  • Boem!

   Energizer, ijsbreker, intermezzo, uitsmijter, maar ook een volwaardig percussie-instrument.

  • Update: ZIEN! en monitoring sociale veiligheid

   Sinds afgelopen schooljaar is het mogelijk om met de leerlingvragenlijsten van ZIEN! de sociale veiligheid te monitoren. Dit naar aanleiding van de veranderde wetgeving. In dit artikel geven we je een update van de stand van zaken rondom ZIEN! en sociale veiligheid.

  • Haal meer uit het hulpprogramma ZIEN!

   Als je als leerkracht het hulpprogramma ZIEN! dagelijks gebruikt, zouden je leerlingen hier iets van moeten merken. Merken jouw leerlingen dat jij het programma ZIEN! gebruikt of stopt ZIEN! na het invullen? Lees hier hoe je nog meer uit ZIEN! kunt halen.

  • 7 tips om als ib'er om te gaan met bloktoets Rekenen

   Alleen op basis van behaalde cijfers een bloktoets beoordelen, is als het kijken naar het topje van een ijsberg. Als ib-er kan en moet je er veel meer uit halen. Met onderstaande tips haal je meer uit je rekenmethode.

  • Zo maak je een goede groepsanalyse

   Een nieuw schooljaar! Je hebt de groep via een warme overdracht uit handen van je collega gekregen. Maar weet je al hoe je groep er qua ontwikkeling voorstaat? Weet je waar de leemtes en uitdagingen zitten? Maak zelf met behulp van ParnasSys een analyse op groepsniveau. Een praktische handreiking.