Wat moet er anders in ZIEN!? Dien je wensen in bij ParnasSys 9 juni 2017

Op het kennisportaal van ParnasSys vind je een community waar je je doorontwikkelwensen voor ZIEN! kunt delen en kunt stemmen op bestaande wensen. Laat weten hoe ZIEN! verbeterd kan worden!

Er is een apart kopje voor ZIEN! waar je een overzicht vindt van de ingediende wensen. Wanneer je een wens ziet staan die jij ook belangrijk vindt, kun je hierop stemmen. Je klikt daarvoor op de wens en ziet dan de knop ‘stemmen’. Hoe meer stemmen een wens heeft, hoe meer kans er is dat er actie wordt ondernomen. Je kunt per inlognaam één keer stemmen, maar je kunt natuurlijk aan je collega’s vragen om ook te stemmen. Iedere stem telt!

Wens achterlaten

Wanneer je graag een wens wilt delen die nog niet is ingediend, klik je in de community op ‘nieuw bericht’. Vervolgens kun je hier zo concreet mogelijk je bericht met de wens achterlaten. In dit artikel lees je meer over het indienen van wensen via het kennisportaal, onder andere over welke criteria worden gehanteerd bij de beoordeling van een wens. Let bij het schrijven van je bericht op het volgende: 
 • Geef in het begin van de titel tussen [ ] aan wat voor type bericht u wilt plaatsen: een [wens] of [vraag].
 • Geef in de titel zo kort en bondig, maar concreet mogelijk aan waar uw bericht over gaat. Schrijf uw toelichting in de details
 • Wilt u een wens indienen? Gelieve het volgende format te gebruiken bij invulling van de details: “Als ... wil ik ... zodat ik …”
  Lees hier hoe ParnasSys met uw wensen omgaat.
 • Geef onderaan het formulier aan onder welk thema het bericht geplaatst moet worden.

Bericht volgen

Onder de knop ‘stemmen’ vind je de knop ‘volgen’. Wanneer je een melding wilt ontvangen wanneer iemand reageert op jouw bericht, klik je op ‘volgen’. Zo weet je wat er met jouw wens gedaan wordt.

Meer nieuws

  • Aan de slag met programmeren

   Besteed je al aandacht aan de 21e eeuwse vaardigheden? Daarbij hoort ook basiskennis van programmeren. Dat klinkt leuk, maar is meteen ook een uitdaging: hoe kun je daar aan werken? In de module leerlijnen in ParnasSys zijn nu twee leerlijnen beschikbaar die je daar heel concreet bij helpen.

  • Tips voor de invulling van zorgniveau 2 en 3 bij dyslexie

   De algemene leidraad van het Masterplan Dyslexie herzien en aangescherpt. Wij nemen je mee in de belangrijkste punten met betrekking tot zorgniveau 2 en 3.

  • Leer je leerlingen omgaan met geld

   Het doel van de 'week van het geld' is leerlingen te leren omgaan met geld

  • VIDEO: mannelijke studenten van Driestar hogeschool overmeesteren basisschool in Scherpenzeel

   Pabostudenten van het Men Only-team van Driestar hogeschool ‘overmeesterden’ vandaag basisschool De Wittenberg in Scherpenzeel. Ze deden mee aan een landelijke actie van pabo’s waarmee aandacht wordt gevraagd voor het tekort aan meesters in het onderwijs. Bekijk de video!

  • ZIEN! en monitoring sociale veiligheid op het ZML

   Voor sommige kinderen in het so/vso zijn de bestaande leerlingvragenlijsten te talig en abstract. Je leest hier meer over de speciale versies die voor hen zijn ontwikkeld én over de pilot waarmee je aan de monitoringsplicht voor sociale veiligheid kunt voldoen.