Wat drijft jou in je werk? Maak de vragenlijst 22 juni 2017

Als school, maar ook als individu, heb je vaak bepaalde leidende denkpatronen en gewoontes. Met Management Drives meten we deze denkpatronen in de vorm van drijfveren. Welke drijfveren herken jij bij jezelf?

Leiderschap tonen is niet alleen voorbehouden aan leidinggevenden. Leiderschap is persoonlijk leiderschap van élk individu binnen de school.

Driestar managementadvies is gecertificeerd partner van Management Drives. Met de methode Management Drives laten we zien dat organisaties en mensen leidende denkpatronen en gewoontes hebben. Deze denkpatronen komen voort uit drijfveren, waarbij elke drijfveer wordt weergegeven door een kleur.

Drijfveren voorspellen in hoge mate hoe je je gedraagt, en hoe jouw team en de school functioneert. Door je drijfveren te kennen, word je je bewuster van hoe je werkt en waarom sommige dingen je gemakkelijker afgaan dan andere.

Welke drijfveren herken jij bij jezelf?

1.      Visionair (geel)

Een visionair is iemand die op basis van kennis, inzichten en creativiteit een dieper inzicht geeft in toekomstige ontwikkelingen. Geel is de drijfveer die wil analyseren, begrijpen en doorgronden. Zaken moeten inhoudelijk kloppen. Geel wil vrijheid in denken en doen en is geïntrigeerd door complexiteit. Geel wil zaken in een breed kader beschouwen en denkt sterk toekomstgericht.

md_geel.jpg

2.      People manager (groen)

De people manager is zeer betrokken bij de mensen om hem heen en wil niets liever dan hen verder zien ontwikkelen. Samenwerken in een goede sfeer: groen stelt mensen en sociale verbanden voorop. Is sociaal ingesteld en gericht op harmonie. Groen zoekt onderlinge betrokkenheid en is gericht op samenwerking. Een roep om hulp kan moeilijk geweigerd worden!

md_groen.jpg

3.      Ondernemer (oranje)

Een ondernemer neemt initiatief, weegt risico’s, ziet kansen, is voortdurend alert op mogelijkheden om zaken te verbeteren en resultaat te boeken. Oranje is competitief ingesteld: wil zichzelf laten zien. Oranje is sterk gericht op doelen en middelen: het behalen van succes is belangrijk. Willen is kunnen!

md_oranje.jpg

4.      Bestuurder (blauw)

De bestuurder is iemand die zeer zorgvuldig zorgdraagt voor de correcte uitvoering van (wettelijke) taken en afspraken. Blauw is loyaal aan datgene waarvoor gekozen is en hecht aan regels, discipline en betrouwbaarheid. Orde en heldere afspraken zijn belangrijk!

md_blauw.jpg

5.      Autoriteit (rood)

De autoriteit is iemand met gezag die duidelijk en direct is, zaken direct met lef aanpakt en anderen op sleeptouw neemt. Rood is daadkrachtig, maar ook ongeduldig. Wil met respect bejegend worden, en heeft zelf respect voor kracht. Rood leeft in het hier en nu en houdt focus.

md_rood.jpg

6.      Nestor (paars)

De nestor draagt zorg voor binding, het behoud van gewoonten, bewaakt tradities en instituties en is dienstbaar aan de organisatie. Paars stelt zich dienstbaar op voor zijn team. Rituelen en het symbolische zijn belangrijk. Trots, veiligheid en een sterke binding kenmerken de paarse drijfveer.

md_paars.jpg
 
Wil jij je eigen drijfveren leren kennen? Na het invullen van een online vragenlijst kunnen wij jou in een persoonlijk gesprek inzicht geven in wat jou drijft. De kosten hiervan bedragen € 495,00. Je ontvangt van ons een boek waarin je alles rustig na kunt lezen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden - ook als je met je team aan de slag wilt met jullie drijfveren.

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".