Vrolijke kinderstemmen in Gouda en Kapelle 6 februari 2020

Op woensdagmiddag 22 januari klinken er vrolijke kinderstemmen op de kantoren in Gouda en Kapelle van Driestar educatief. Verschillende kinderen worden door hun ouders naar de citotraining gebracht. Simone was één van de kinderen die wilde oefenen met de Citotoetsen. Enige tijd later vertellen Simone en haar moeder over de ervaringen met de training.

De ouders van Simone hoorden van de training voor kinderen met dyslexie en besloten hun dochter in te schrijven. Tijdens de training heeft Simone van alles geleerd. Enthousiast vertelt Simone over allerlei activiteiten die aan bod zijn gekomen. Zo heeft ze geleerd hoe je spanning in je lijf kunt herkennen en wat je eraan kunt doen om deze spanning te verminderen. Ook heeft Simone geoefend met voorbeeldopdrachten van de Citotoetsen. Daarbij leerden de kinderen welke stappen genomen moeten worden om tot het goede antwoord te komen. Simone en haar moeder vertellen ook over de trucjes en hulpmiddelen die bij de Citotoets gebruikt mogen worden. Zo kan het helpen om markeerstiften te gebruiken of om een vergrote versie te krijgen. En wat extra fijn is, kinderen met dyslexie krijgen vaak wat extra tijd.

De moeder van Simone geeft aan dat deze middag heel waardevol was voor haar dochter. Het was voor Simone fijn om te merken dat er meer kinderen met dyslexie zijn, die het net als zij moeilijk vinden om Citotoetsen te maken. De moeder van Simone geeft aan dat het belangrijk is om kennis op te doen, maar ook om contact te hebben met andere kinderen met dyslexie. Simone kwam vol enthousiasme, met blijde verhalen na de training thuis ‘volgend jaar wil ze graag nog een keer’.
 
Uit het verhaal van Simone blijkt dat het belangrijk is om onderling contact met kinderen met dyslexie te stimuleren. Daarnaast is het voor de kinderen fijn om te leren welke aanpassingen toegestaan zijn op school. Om die reden wordt op 1 april een training georganiseerd voor kinderen uit groep 8 van de basisschool of klas 1 van het voortgezet onderwijs. Tijdens deze training leren de kinderen welke aanpassingen er voor dyslexie geboden worden op het voortgezet onderwijs. U kunt hier meer informatie over deze training vinden.

Meer nieuws

  • Boeken ter ere van ons jubileumjaar

   het magazine over Driestar 75 en recent de verhalenbundel. Daarnaast hebben we ook een speciale jubileumactie voor het boek 'Bidden met de schrift'. Bestel de boeken eenvoudig in onze webwinkel!

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.

  • Dyslexiewedstrijd 2020 - doe jij ook mee?

   Ook dit jaar hebben we weer een 'dyslexiewedstrijd' voor alle kinderen die bij ons dyslexiebehandeling krijgen. Wie legt op een originele en leuke manier in een strip uit wat dyslexie is? De winnaar krijgt de enige echte dyslexietrofee en een andere mooie prijs. Doe jij mee?

  • Kees Moerman wint verhalenwedstrijd Driestar

   De verhalenwedstrijd die De Driestar hogeschool uitschreef in het kader van het 75-jarig bestaan, is gewonnen door Kees Moerman uit Lelystad.

  • Nieuwe datum literatuurdag

   Afgelopen vrijdag 20 maart was de studiemiddag over jeugdliteratuur gepland, maar deze moest helaas uitgesteld worden. Het is eigenlijk nog te vroeg om een nieuwe datum te plannen; we weten immers niet hoe de coronapandemie verder zal verlopen. Toch hebben we er al wel over nagedacht.