Vraag nu de lerarenbeurs aan 1 april 2022

Vanaf vandaag, 1 april 2022, kun je de lerarenbeurs weer aanvragen. Benieuwd hoe jij de lerarenbeurs kunt inzetten? Ontdek het in dit nieuwsbericht.De lerarenbeurs

Ken jij de Lerarenbeurs al? Als je een jaar of langer aan het werk bent kun je de master die je wilt volgen vanuit de Lerarenbeurs bekostigen. Vanaf 1 april 2022 kun je de beurs aanvragen. Maar: wees er snel bij want de toekenning van de beurzen is op volgorde van inschrijving. Een ideale win-win situatie: voor jou en je (aanstaande) werkplek.

Ontdek de masters!

Bij Driestar hogeschool kun je op vier thema's een master volgen. Lees verder voor meer informatie over deze masters. Wil jij weten of de master Passend meesterschap of Leren en innoveren bij je passen? Je ontdekt het in deze master voorlichting. Lennart Visser en Hanna de Jong vertellen je alles over de masters en het studeren aan Driestar hogeschool.
 

Master Passend meesterschap

Wil jij een optimale omgeving creëren waarin de veelzijdigheid van al je leerlingen tot hun recht komt? Bij deze master ontdek jij hoe je bij de kwaliteiten en mogelijkheden van al je leerlingen kunt aansluiten. Echt inclusief onderwijs dus! Klik hier voor meer informatie.

Maaike koos voor de Master Passend meesterschap: “Ik merkte dat ik de verbinding met de kinderen en ouders, en met mensen er omheen, ontzettend leuk vind. Maar hoe ik kan ik die verbinding versterken, zodat het onderwijs de leerling ten goede komt binnen de diversiteit van de groep? Dat maakte dat ik uitkwam bij de master Passend meesterschap.” Lees hier het hele verhaal van Maaike.

Master Leren en innoveren: Teacher Leader

Wil jij steeds blijven vernieuwen en ontdekken hoe jij je onderwijs beter kunt maken? Bij de master Leren en innoveren ga jij daarmee aan de slag. Draag bij aan de veranderingen in de school en onderzoek nieuwe lesmethoden. Jij inspireert je collega’s om steeds te blijven innoveren. Klik hier voor meer informatie.

Edwin koos voor de Master Leren en innoveren: “Kortom, de master Leren en innoveren is geschikt voor een kartrekkende leerkracht die op een doordachte, duurzame en onderbouwde manier wil gaan innoveren in zijn eigen onderwijspraktijk.” Lees hier het hele verhaal van Edwin.

Master’s Learning and innovation: Christian Education

Ga aan de slag met je visie op christelijk onderwijs. Ontdek hoe wereldwijd naar onderwijs wordt gekeken, hoe dit is ontstaan en verrijk je kennis en vaardigheden samen met masterstudenten uit andere landen. Deze master is Engelstalig en start in september 2022. Klik hier voor meer informatie.

Master Educational Leadership

Ben jij de schoolleider van de toekomst? Ontwikkel jezelf tot een excellente schoolleider met visie voor de snel veranderende omgeving waarin we werken en leven. Draag jij bij aan een optimale leeromgeving voor de leerling en de leerkracht? Klik hier voor meer informatie. 

Contact

Wil je op korte termijn graag meer weten over de masters van Driestar hogeschool? Of ze bij je passen? Of hoe je de Lerarenbeurs kunt inzetten? Neem dan contact op met:

Meer nieuws

  • Ontwikkeling handreikingen ‘Lesgeven in christelijk perspectief’

   Binnen het lectoraat ‘Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief’ is gestart met de ontwikkeling van handreikingen die gebruikt kunnen worden bij seculiere lesboeken. Dit project bouwt voort op de notitie ‘Leermiddelen’ die de gezamenlijke scholen voor reformatorisch voortgezet onderwijs met Driestar educatief hebben geschreven.

  • Met elkaar in gesprek over kindermishandeling

   Praten over kindermishandeling is moeilijk. Omdat je twijfelt of je het wel goed ziet, omdat je niet weet hoe je het gesprek moet aangaan, omdat je de relatie met ouder(s) en kind goed wilt houden, omdat je je afvraagt of dit het juiste moment is. Maandag begint de Week tegen Kindermishandeling, met dit jaar als thema ‘Praat met elkaar’. Lees de tips in dit artikel.

  • De christelijke vakles: een masterclass die je les van kleur laat veranderen

   In de afgelopen periode hebben op SG Pieter Zandt verschillende docenten onder de bezielende leiding van Piet Murre (lector Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief bij Driestar educatief) een masterclass over ‘de christelijke vakles’ gevolgd. Hoe ziet zo’n masterclass eruit en wat vinden docenten ervan?

  • Methode Wonderlijk gemaakt voorziet in behoefte

   Bijna 200 scholen zijn binnen één jaar tijd overgegaan op de nieuwste versie van Wonderlijk gemaakt. Deze methode over seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie voorziet daarmee duidelijk in behoefte. We zijn blij dat veel scholen aan het werk gaan met de belangrijkste boodschap van Wonderlijk gemaakt: dat elk kind er mag zijn, ongeacht wat hij of zij voelt, meemaakt of doet, vanuit het geloof dat elk kind is geschapen door God de Schepper.

  • Terugblik schoolleidersdag 2022: ontwikkel je visie, begin bij jezelf

   Op 7 oktober organiseerden de VGS, VBSO/KOC en Driestar onderwijsadvies de jaarlijkse schoolleidersdag. De opkomst en de betrokkenheid waren groot. De dag stond in het teken van visiegericht leiderschap. Er was door de dag heen veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Lees het verslag en bekijk de foto's als een korte terugblik.