Vooraankondiging webinar over Willem Barnard 18 december 2020

De schat aan gedichten en liederen van Willem Barnard (1920 – 2010) ook bekend als Guillaume van der Graft, verdient aandacht van allen die betrokken zijn op kerk, geloof en poëzie. Zijn bijdrage aan de Nederlandse literatuur is moeilijk te overschatten.

De vakgroep Nederlands van Driestar hogeschool willen we hem dan ook op de komende Literatuurmiddag op 12 maart 2021 voor het voetlicht brengen. Ze doen dat in de vorm van een webinar van 15.00-17.00 uur.

barnard2.png​​​​​​​De aanleiding voor de keuze van Willem Barnard is het ‘In wind en vuur-project’ van Skandalon. Deze uitgeverij brengt in november 2021 (rond zijn sterfdag) alle liederen van de dichter in een driedelige uitgave op de markt.  Voor liefhebbers een niet te missen uitgave.

We bieden een mooi en gevarieerd samengesteld programma waarin neerlandica Gerda van de Haar en theoloog Klaas Touwen, twee deskundige medewerkers aan het project, o.a. de tekst en het liturgisch gebruik van het prachtige lied Uit Oer is hij getogen toelichten. De muzikale kant mag uiteraard niet onbesproken en ongehoord blijven; die bijdrage wordt door Annemarie Nobel geleverd.

Deelnemers aan de webinar ontvangen de cd Mens in wind en vuur en een brochure met het bekende lied Uit Oer is hij getogen als voorpublicatie uit de nog te verschijnen bundel. De cd bevat Barnards twintig mooiste liederen in nieuwe, verrassende uitvoeringen, door het Vocaal Ensemble Duodektet en Johannette Zomer, sopraan.

Gegevens voor opgave aan de webinar en de exacte kostprijs voor deelname volgen in een nader bericht na de kerstvakantie.

Eerdere plannen voor een tweedaagse over Reijnaert de Vos in Gent komen vanwege de coronacrisis (voorlopig) te vervallen.

De literatuurdagen dragen altijd het karakter van toerusting en ontmoeting. Dat laatste element komt nu minder tot zijn recht. Toch denken we dat gezamenlijke deelname zorgt voor continuïteit en verbondenheid.

Daarom: van harte aanbevolen en … houd de datum vrij!

Vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arie van Groningen.

Meer nieuws

  • Diagnostiek van ernstige enkelvoudige dyslexie in coronatijd

   De dyslexiezorg voor kinderen gaat bij Driestar educatief door, ondanks dat basisscholen gesloten zijn als gevolg van de lockdown die op 14 december 2020 werd afgekondigd.

  • Begin met een gedicht - ook online!

   Ook in deze tijd van online lesgeven is het prima mogelijk om een les met een gedicht te beginnen. Je hebt dan een kort, maar mooi gezamenlijk moment met je klas. Het voorlezen kun je uitbreiden met een opdrachtje.

  • Webinars introductie burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • We zijn er voor jou: gratis vragenuur onderwijs in coronatijd

   De tweede lockdown vanwege het coronavirus vraagt veel van ons. Op persoonlijk vlak maar ook in ons werk op school, naar leerlingen en naar collega-docenten. Driestar onderwijsadvies wil je daar graag bij helpen. Daarom starten vanaf volgende week de coronavragenuurtjes om je op weg te helpen met vragen, samen te sparren over onderwerpen waar je tegenaan loopt en je te inspireren met ideeën.

  • Rapportenvergadering: Zien!vo geeft inhoud

   Een bonte verzameling van activiteiten en meningen: de rapportenvergadering. Waar de een constructief probeert bij te dragen is de ander bijna in slaap gesukkeld. Weer een ander doet wat nakijkwerk, terwijl een vierde de tijd tot het weekend aftelt en alleen reageert als hem wat gevraagd wordt. Herkenbaar?