Volledig ingericht kindvolgsysteem Geplaatst op 22 februari 2019

Vanuit de samenwerking met ParnasSys biedt Konnect de mogelijkheid om de volledige methode Driestar educatief te gebruiken voor het volgen van kinderen. Dit is een doorgaande leerlijn van 0-13 jaar.


Dit artikel verscheen eerder op de website van Konnect.

Opgeslagen observatieformulieren kunnen vanuit de app van Konnect gedeeld worden met de ouder, maar ook met ParnasSys. Zo blijven altijd de juiste personen op de hoogte van de ontwikkeling van het kind! Lees hieronder meer over het kindvolgsysteem van Konnect en de samenwerking met verschillende partners.

Ontwikkeling bekijken en vastleggen

Met het Digitaal Kindvolgsysteem van Konnect krijgen de medewerkers op de groep een extra tabblad onder ‘Mijn groep’. Op dit tabblad kunnen ze de ontwikkeling van kinderen bekijken en vastleggen. Hierbij hebben ze de keuze of ze één kind willen observeren, ze zien dan alle observatiepunten voor dat betreffende kind, of dat ze meerdere kinderen tegelijk willen observeren voor één of meer specifieke observatiepunten. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld tijdens een activiteit voor meerdere kinderen tegelijk alle relevante observatiepunten bijwerken. Bij het observeren kan de medewerker direct een toelichting schrijven en een foto of video vanuit het Konnect fotoboek koppelen aan de observatie.

Naast het vastleggen van observatiepunten, kun je verschillende observatieformulieren inrichten, welke medewerkers (half)jaarlijks  invullen. Hierbij kan naast de observatiepunten ook allerlei andere informatie worden vastgelegd. Na afronding kunnen de observatieformulieren desgewenst online gedeeld worden met ouders. Ook is het mogelijk deze te exporteren naar PDF.

Kindvolg-methodiek

Welke methodiek er wordt gebruikt is aan de organisatie. Zo kan er een eigen kindvolg-methodiek worden ingericht of er kan een bestaande methodiek van één van onze partners worden gebruiken. Op basis van je eigen methode met observatiepunten, zoals verschillende competenties, vaardigheden, welbevinden e.d. bouw je je eigen observatielijsten op. Voor elk observatiepunt kun je aangeven of deze periodiek opnieuw geobserveerd moet worden, of dat het een leeftijdsgebonden ontwikkeling betreft. De observatiepunten zijn te groeperen in zelf te kiezen ontwikkelgebieden, denk hierbij aan: emotionele ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling etc.

Ook is het mogelijk om een volledig ingericht kindvolgsysteem af te nemen. Konnect werkt samen met Driestar educatief en Doen, Praten, Bewegen en Rekenen.

Meer informatie?

Neem contact op met Hetty Berkhout voor meer informatie.

Meer nieuws

  • Het fenomeen Driestarstel: Steven en Paulien Middelkoop

   Al zo’n 75 jaar zijn ze er, Driestarstellen. Net zolang als de naam De Driestar bestaat. In 1944 komen we de naam als eerste tegen, op de gevel van een kweekschool op reformatorische grondslag in Krabbendijke. Die naam siert nog steeds de gevel, nu van twee scholen in Gouda: Driestar educatief en Driestar college.

  • Negen pabostudenten doorstaan detoxchallenge

   “789 berichten in 35 chats!” "Hè, die lege plaats in mijn broekzak is weer opgevuld.“ "Ik ben blij dat ik hem terug heb, maar ergens ook weer niet.” Drie reacties van studenten die de detox challenge aangingen.

  • Veranderingen in de kinderopvang

   In de wereld van peuterspeelzalen en kinderopvang is de laatste jaren veel veranderd. Sinds 1 januari 2018 zijn alle peuterspeelzalen verdwenen en opgegaan in de kinderopvang. Het heet nu peuteropvang hoewel qua inhoud vaak weinig is veranderd.

  • Een zelfrijdend autootje maken van een muizenval tijdens de Make IT Day

   Gisterochtend ontvingen we zo'n 360 groep 7 en 8-leerlingen van Goudse basisscholen in ons gebouw. Onder leiding van pabo-2-studenten maakten ze kennis met traditionele en innovatieve technieken.

  • Terugblik nascholingsdag bewegingsonderwijs 2019

   Woensdag 6 maart was onze jaarlijkse nascholingsdag bewegingsonderwijs. Een inspirerende dag waarin (aanstaande) leerkrachten bewegingsonderwijs nieuwe ideeën opdeden en met elkaar uitwisselden.