Vlog: De kracht van games 11 april 2019

Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?
De mediawijsheidsmethode Stapp is succesvol! Na de lancering bij de start van dit cursusjaar heeft de Stappmethode een mooie doorontwikkeling gehad. Zo zijn er naast lessen over Films, Cyberpesten, Reclame en Intieme media nu ook lessen over Games en Nieuwswijsheid. Naar aanleiding van vragen uit het veld wordt er nu druk gewerkt aan introductielessen bij de mediacirkel. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van materiaal voor ouders. Al met al wordt de methode steeds completer!
 
We zien een toenemend aantal scholen die overgaan tot de aanschaf van Stapp. Het is mooi om te zien dat er op deze wijze op scholen aandacht is voor digitaal burgerschap.
 
Kijk op www.stappmethode.nl voor meer informatie en het downloaden van een proefpakket of neem contact op met Wim van den Bosch om te verkennen of Stapp ook voor uw school van betekenis kan zijn.

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.