Vlog: De kracht van games 11 april 2019

Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?
De mediawijsheidsmethode Stapp is succesvol! Na de lancering bij de start van dit cursusjaar heeft de Stappmethode een mooie doorontwikkeling gehad. Zo zijn er naast lessen over Films, Cyberpesten, Reclame en Intieme media nu ook lessen over Games en Nieuwswijsheid. Naar aanleiding van vragen uit het veld wordt er nu druk gewerkt aan introductielessen bij de mediacirkel. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van materiaal voor ouders. Al met al wordt de methode steeds completer!
 
We zien een toenemend aantal scholen die overgaan tot de aanschaf van Stapp. Het is mooi om te zien dat er op deze wijze op scholen aandacht is voor digitaal burgerschap.
 
Kijk op www.stappmethode.nl voor meer informatie en het downloaden van een proefpakket of neem contact op met Wim van den Bosch om te verkennen of Stapp ook voor uw school van betekenis kan zijn.

Meer nieuws

  • Prijsvraag Taalpunt NL

   Leerlingen die met Taalpunt NL werken, opgelet! Dit jaar maken we een nieuwe, christelijke methode Nederlands (de opvolger van Taalpunt NL). We zoeken een naam voor de nieuwe methode. En daar hebben we jou voor nodig! Verzin jij de beste naam en win jij daarmee €25,-?

  • Extra afleveringen Driestarjournaal

   De veelbekeken reeks van Bijbelvertellingen in het Driestarjournaal stopt met Pinksteren. Volgende week zijn er nog een aantal extra afleveringen in samenwerking met Woord en Daad.

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.