Vlog: De kracht van games 11 april 2019

Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?
De mediawijsheidsmethode Stapp is succesvol! Na de lancering bij de start van dit cursusjaar heeft de Stappmethode een mooie doorontwikkeling gehad. Zo zijn er naast lessen over Films, Cyberpesten, Reclame en Intieme media nu ook lessen over Games en Nieuwswijsheid. Naar aanleiding van vragen uit het veld wordt er nu druk gewerkt aan introductielessen bij de mediacirkel. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van materiaal voor ouders. Al met al wordt de methode steeds completer!
 
We zien een toenemend aantal scholen die overgaan tot de aanschaf van Stapp. Het is mooi om te zien dat er op deze wijze op scholen aandacht is voor digitaal burgerschap.
 
Kijk op www.stappmethode.nl voor meer informatie en het downloaden van een proefpakket of neem contact op met Wim van den Bosch om te verkennen of Stapp ook voor uw school van betekenis kan zijn.

Meer nieuws

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Uitslag Studiekeuze123 - 81% (zeer) tevreden!

   Ruim de helft van de eerstejaars studenten krijgt spijt van zijn studiekeuze. Met Studiekeuze123.nl neemt het hoger onderwijs actie om te zorgen voor betrouwbare en objectieve informatie. De uitslagen voor dit jaar zijn weer bekend.

  • Cadeautip voor leerlingen 10-14 jaar en ouder

   Op zoek naar een boekje om aan de leerlingen van jouw school mee te geven, bijvoorbeeld als cadeau voor het examen of voor het afscheid van groep 8? Denk eens aan het boek "Waarom ben jij gereformeerd? De geloofsbelijdenis voor tieners." Het boek legt in eenvoudige taal belangrijke delen van de Nederlandse Geloofdsbelijdenis uit.

  • Voorwaarden inzet BOUW! ONL, op zorgniveau 3

   BOUW! is een uniek computergestuurd interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

  • NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand

   Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…