Video: ontwikkelingsperspectief in ParnasSys 24 november 2016

ParnasSys helpt bij het opstellen van een ontwikkelingsperspectief! We maken gebruik van bestaande gegevens en vermijden dubbel werk. Hoe je een ontwikkelingsperspectief(plan) opstelt, leer je tijdens onze cursussen.

Bekijk onze video onderaan!

Een ontwikkelingsperspectief wordt opgesteld voor kinderen die een eigen leerroute hebben. Samen met ouders en ib’er wordt er een soort contract opgesteld waarin beschreven wordt wat het uitstroomniveau en de uitstroombestemming van het kind is als het twaalf jaar is. Het kan gebruikt worden om een arrangement bij het samenwerkingsverband aan te vragen (bijvoorbeeld via Kindkans) óf voor intern gebruik; denk bijvoorbeeld aan het gesprek met ouders.

Kijk mee hoe op de Jacobus Koelmanschool in Krimpen aan den IJssel het ontwikkelingsperspectief wordt gebruikt en hoe jij als ib’er kunt leren dit beter in te zetten. Onze cursussen helpen je daarbij! Klik hier voor meer informatie over onze basis-, verdieping- en expertcursussen over het ontwikkelingsperspectief in ParnasSys.
 

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.