Video: ontwikkelingsperspectief in ParnasSys 24 november 2016

ParnasSys helpt bij het opstellen van een ontwikkelingsperspectief! We maken gebruik van bestaande gegevens en vermijden dubbel werk. Hoe je een ontwikkelingsperspectief(plan) opstelt, leer je tijdens onze cursussen.

Bekijk onze video onderaan!

Een ontwikkelingsperspectief wordt opgesteld voor kinderen die een eigen leerroute hebben. Samen met ouders en ib’er wordt er een soort contract opgesteld waarin beschreven wordt wat het uitstroomniveau en de uitstroombestemming van het kind is als het twaalf jaar is. Het kan gebruikt worden om een arrangement bij het samenwerkingsverband aan te vragen (bijvoorbeeld via Kindkans) óf voor intern gebruik; denk bijvoorbeeld aan het gesprek met ouders.

Kijk mee hoe op de Jacobus Koelmanschool in Krimpen aan den IJssel het ontwikkelingsperspectief wordt gebruikt en hoe jij als ib’er kunt leren dit beter in te zetten. Onze cursussen helpen je daarbij! Klik hier voor meer informatie over onze basis-, verdieping- en expertcursussen over het ontwikkelingsperspectief in ParnasSys.
 

Meer nieuws

  • Conference Challenges of Ethical Leadership

   Leiders van maatschappelijke organisaties: welkom op de conferentie van donderdag 3 tot en met 5 oktober 2019 in Leuven. Het thema is: The Challenges of Ethical Leadership: Wisdom from the Protestant Tradition.

  • Veiligheid monitoren met Zien!: geef toestemming voor de uitwisseling

   Zien! Leerling 5-8 mag je gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. Let op: het is belangrijk dat je vóór 1 juli 2019 toestemming geeft voor de uitwisseling van jullie gegevens met de inspectie!

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.