Vernieuwde Conference Primary English groot succes 6 februari 2020

'Wat leuk zo'n nieuwe opzet! Ik kom elk jaar maar ik heb dit jaar door de kennismarkt nog meer ideeën opgedaan. Een aanrader!' aldus een van de honderd bezoekers vorige week. Kijk en lees hieronder een verslag van onze vernieuwde Conference Primary English op 29 januari 2020 met als thema 'Think creative'.

De kennismarkt in de congreszaal vormde het kloppend hart van deze conferentie. Allerlei uitgevers en organisaties rond Engels prensenteerden zich in de vrolijke stands. Informatie ophalen kon onder andere bij organisaties als Nuffic, Tweens en Geef ze een tien!, waar ook interessante presentaties werden gegeven. Daarnaast konden er nieuwe materialen aangeschaft worden zoals Engelse prentenboeken en was er gelegenheid om netwerk- en inspiratiegesprekken te voeren onder leiding van de trainer Engels.Een verrassende toevoeging was een wandeling door Londen met een Virtual Reality bril in de mediatheek die in Engelse stijl ingericht was. Ook werd er onder veel hilariteit gebruik gemaakt van onze fotobooth. In twee rondes volgden bezoekers interessante workshops en uitnodigende inspiratiesessies. Nieuwe kennis werd opgedaan of juist verdiept over uiteenlopende onderwerpen. Van Every Day English, het gebruik van Engelse (prenten)boeken, korte creatieve activiteiten binnen de Engelse les tot de kinderen activeren met coöperatieve werkvormen. Experts van binnen en buiten Driestar educatief verzorgden deze sessies.De CPE werd traditioneel afgesloten met de traditionele, uitgebreide en overheerlijke High Tea. Onder het genot van zoete en hartige hapjes, gezonde salades en verfrissende drankjes werd nagepraat over de inhoud van goed Engels onderwijs. 

Enthousiast geworden?

Heb je nieuwe inspiratie en creativiteit opgedaan? Of wil je dit volgend jaar zelf komen ervaren? De Conferece Primary English 2021 is op woensdag 27 januari. Reserveer deze datum vast in je agenda!

Wil je meer weten wat wij voor jouw klas of school kunnen betekenen op het gebied van Engels? Bekijk dan onze website voor ons uitgebreide scholingsaanbod of neem contact op met één van onze onderwijsadviseurs.

Meer nieuws

  • Hoe verloopt de overdracht van dyslexiebehandeling naar de klas?

   Kinderen met dyslexie hebben baat bij dyslexiezorg door een erkende behandelaar. Terug in de klas kunnen ze het geleerde in praktijk brengen bij het lezen en spelling. Maar lukt dat ook? En zijn leerkrachten in staat de methodiek van de behandeling toe te passen in hun lessen?

  • Wat doe je als de methode Taal actief van te hoog niveau is voor sommige leerlingen?

   Remco zit in groep 7 en heeft niet zo’n taalknobbel. Hij zal straks een mooi beroep krijgen waarbij hij met zijn handen zal gaan werken. De inschatting is dat hij zal instromen in vmbo-basis. De leerstof van Taal actief is voor Remco regelmatig een te stevige kluif. Maar wat kan je als leerkracht op een verantwoorde manier schrappen? En mag je Remco ook minder taalleerstof aanbieden?

  • Een nieuwe Bijbeltoets voor het primair onderwijs, maar waarom?

   Er is een Bijbeltoets ontwikkeld voor het primair onderwijs. Wat houdt die toets in, wordt er niet al teveel getoetst in het onderwijs, en wat kunnen scholen met de uitkomst? Lees de antwoorden op deze vragen in het interview met Chiel Noort, schoolleider en ontwikkelaar van de Bijbeltoets.

  • De methode Wonderlijk gemaakt onder de loep

   ‘Wonderlijk gemaakt’ is een methode seksuele vorming voor het christelijk en reformatorisch basisonderwijs. In de afgelopen maanden heeft het onderzoekscentrum van Driestar educatief onderzoek naar deze methode gedaan.

  • Workshop: schurend contact tussen school en ouders

   School en ouders willen het liefst goed samenwerken in het belang van leerlingen. Of je nou schoolleider bent, docent of ouder, het is nooit fijn als er ruzie is. Toch schuurt het soms en ontstaan er conflicten. Hoe ga je daarmee om? Dat leer je in deze workshop.