Vernieuwde Conference Primary English groot succes 6 februari 2020

'Wat leuk zo'n nieuwe opzet! Ik kom elk jaar maar ik heb dit jaar door de kennismarkt nog meer ideeën opgedaan. Een aanrader!' aldus een van de honderd bezoekers vorige week. Kijk en lees hieronder een verslag van onze vernieuwde Conference Primary English op 29 januari 2020 met als thema 'Think creative'.

De kennismarkt in de congreszaal vormde het kloppend hart van deze conferentie. Allerlei uitgevers en organisaties rond Engels prensenteerden zich in de vrolijke stands. Informatie ophalen kon onder andere bij organisaties als Nuffic, Tweens en Geef ze een tien!, waar ook interessante presentaties werden gegeven. Daarnaast konden er nieuwe materialen aangeschaft worden zoals Engelse prentenboeken en was er gelegenheid om netwerk- en inspiratiegesprekken te voeren onder leiding van de trainer Engels.Een verrassende toevoeging was een wandeling door Londen met een Virtual Reality bril in de mediatheek die in Engelse stijl ingericht was. Ook werd er onder veel hilariteit gebruik gemaakt van onze fotobooth. In twee rondes volgden bezoekers interessante workshops en uitnodigende inspiratiesessies. Nieuwe kennis werd opgedaan of juist verdiept over uiteenlopende onderwerpen. Van Every Day English, het gebruik van Engelse (prenten)boeken, korte creatieve activiteiten binnen de Engelse les tot de kinderen activeren met coöperatieve werkvormen. Experts van binnen en buiten Driestar educatief verzorgden deze sessies.De CPE werd traditioneel afgesloten met de traditionele, uitgebreide en overheerlijke High Tea. Onder het genot van zoete en hartige hapjes, gezonde salades en verfrissende drankjes werd nagepraat over de inhoud van goed Engels onderwijs. 

Enthousiast geworden?

Heb je nieuwe inspiratie en creativiteit opgedaan? Of wil je dit volgend jaar zelf komen ervaren? De Conferece Primary English 2021 is op woensdag 27 januari. Reserveer deze datum vast in je agenda!

Wil je meer weten wat wij voor jouw klas of school kunnen betekenen op het gebied van Engels? Bekijk dan onze website voor ons uitgebreide scholingsaanbod of neem contact op met één van onze onderwijsadviseurs.

Meer nieuws

  • Regie op onderwijskwaliteit

   Goed kwaliteitsbeleid en een bijpassende kwaliteitscultuur zijn belangrijke graadmeters voor de onderwijskwaliteit op scholen. In het bestuursakkoord is afgesproken dat alle besturen hun kwaliteit(szorg) verder versterken.

  • Maakt jouw school al gebruik van het vacatureplatform Endanwordjeleraar.nl?

   Op dit vacatureplatform van de gezamenlijke christelijk-reformatorische scholen kunnen scholen hun vacatures plaatsen: van primair onderwijs tot middelbaar beroepsonderwijs. Is jouw school aangesloten bij de stichting Meer personeel in het onderwijs? Dan plaats je gratis vacatures op dit platform!

  • Herziening Wonderlijk gemaakt gestart!

   Onze christelijke methode voor relationele en seksuele vorming wordt vernieuwd. Veel lessen en afbeeldingen zijn gedateerd en nieuwe inhouden zijn nodig. Dat vinden ook de vele scholen die Wonderlijk gemaakt gebruiken, zo weten we uit een uitgebreide procesevaluatie.

  • Nieuw! Geaccrediteerd aanbod voor orthopedagogen en psychologen

   Theorieën over het gedrag van kinderen, jongeren en hun omgeving wijzigen regelmatig of worden bijgesteld omdat wetenschappelijke ontwikkelingen doorgaan. Voor academici als orthopedagogen en psychologen is het dan ook van groot belang hun kennisniveau op peil te houden en op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen.

  • Schoolleidersdag 2020: een vooruitblik

   Op 2 oktober vindt de schoolleidersdag 2020 plaats, met als thema: de school na(ar) de crisis. Hoogleraren Paul ’t Hart en Jelle Jolles zullen ook een bijdrage leveren aan de dag. Wij vroegen hen alvast een tipje van de sluier op te lichten. U kunt zich nog aanmelden voor de schoolleidersdag 2020.