Vernieuwde Conference Primary English groot succes 6 februari 2020

'Wat leuk zo'n nieuwe opzet! Ik kom elk jaar maar ik heb dit jaar door de kennismarkt nog meer ideeën opgedaan. Een aanrader!' aldus een van de honderd bezoekers vorige week. Kijk en lees hieronder een verslag van onze vernieuwde Conference Primary English op 29 januari 2020 met als thema 'Think creative'.

De kennismarkt in de congreszaal vormde het kloppend hart van deze conferentie. Allerlei uitgevers en organisaties rond Engels prensenteerden zich in de vrolijke stands. Informatie ophalen kon onder andere bij organisaties als Nuffic, Tweens en Geef ze een tien!, waar ook interessante presentaties werden gegeven. Daarnaast konden er nieuwe materialen aangeschaft worden zoals Engelse prentenboeken en was er gelegenheid om netwerk- en inspiratiegesprekken te voeren onder leiding van de trainer Engels.Een verrassende toevoeging was een wandeling door Londen met een Virtual Reality bril in de mediatheek die in Engelse stijl ingericht was. Ook werd er onder veel hilariteit gebruik gemaakt van onze fotobooth. In twee rondes volgden bezoekers interessante workshops en uitnodigende inspiratiesessies. Nieuwe kennis werd opgedaan of juist verdiept over uiteenlopende onderwerpen. Van Every Day English, het gebruik van Engelse (prenten)boeken, korte creatieve activiteiten binnen de Engelse les tot de kinderen activeren met coöperatieve werkvormen. Experts van binnen en buiten Driestar educatief verzorgden deze sessies.De CPE werd traditioneel afgesloten met de traditionele, uitgebreide en overheerlijke High Tea. Onder het genot van zoete en hartige hapjes, gezonde salades en verfrissende drankjes werd nagepraat over de inhoud van goed Engels onderwijs. 

Enthousiast geworden?

Heb je nieuwe inspiratie en creativiteit opgedaan? Of wil je dit volgend jaar zelf komen ervaren? De Conferece Primary English 2021 is op woensdag 27 januari. Reserveer deze datum vast in je agenda!

Wil je meer weten wat wij voor jouw klas of school kunnen betekenen op het gebied van Engels? Bekijk dan onze website voor ons uitgebreide scholingsaanbod of neem contact op met één van onze onderwijsadviseurs.

Meer nieuws

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.

  • Pieter Zandt grote winnaar Duurzaam Doen

   De Pieter Zandt scholengemeenschap is de grote winnaar geworden van de Duurzaam Doen Challenge 2020 in het reformatorisch onderwijs.

  • Symposium over pedagogisch gedachtegoed dr. M. Golverdingen

   Noteer alvast in je agenda: woensdagmiddag 7 oktober 2020 symposium Pedagogiek aan de hand van het gedachtengoed van ds. Golverdingen.

  • Onze lector Inclusieve klassen over advies onderwijsraad ‘Steeds inclusiever’.

   De Onderwijsraad heeft het advies ‘Steeds inclusiever’ uitgebracht. Onze lector Inclusieve klassen, Neely Anne de Ronde, heeft input aangeleverd voor dit advies. Het advies biedt een perspectief hoe het onderwijs op langere termijn inclusiever wordt voor leerlingen en studenten met een beperking.

  • Jan van Doleweerd lector godsdienstig vormingsonderwijs

   De zoektocht naar de associate lector voor het lectoraat van PC GVO en Driestar educatief is afgerond. Jan van Doleweerd start per 1 september in deze functie. Hij zal met het lectoraat een bijdrage leveren aan de professionalisering van PC GVO-docenten en van leraren in het bijzonder onderwijs.