Veiligheid monitoren met Zien!: geef toestemming voor de uitwisseling 23 mei 2019

Zien! Leerling 5-8 mag je gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. Let op: het is belangrijk dat je vóór 1 juli 2019 toestemming geeft voor de uitwisseling van jullie gegevens met de inspectie!



Check 

Wat moet je doen om de veiligheidsmonitoring en de uitwisseling met de inspectie goed te laten verlopen? We zetten het nog even voor je op een rijtje: 

  • De leerlingen uit groep 5-8 vullen de leerlingvragenlijst Zien! Leerling 5-8 Leer- en leefklimaat in.
  • ​De einddatum van deze vragenlijst mag uiterlijk 30 juni 2019 zijn. Controleer via tab Begeleiding > Observatielijsten > de kolom Einddatum of je hieraan voldoet. 
  • Je geeft voor 1 juli 2019 toestemming voor de uitwisseling in ParnasSys. 

Toestemming geven 

Toestemming geven voor de uitwisseling doe je (als applicatiebeheerder) in ParnasSys. Ga daarvoor naar:  Tab Beheer > Zien! gegevensuitwisselingen (onder Koppelingen) > Zien! gegevensuitwisseling onderwijsinspectie. Vul hier de vereiste velden in, en klik op Accorderen. 
(N.B. dit dien je ieder schooljaar opnieuw te doen.) 

Voor het bepalen van een landelijke benchmark, is het belangrijk dat je ook akkoord geeft om de ruwe gegevens met ons te delen. Klik op de bovenste regel Zien! gegevensuitwisseling en vervolgens op Accorderen. 

Meer informatie 

Na 1 juli ontvangt degene die toestemming heeft gegeven voor de uitwisseling van ons een overzicht van de schoolgemiddelden die met de inspectie zijn gedeeld. Meer informatie over de monitoring sociale veiligheid, de uitwisseling met de inspectie en hoe je jullie gegevens kunt interpreteren, lees je in de handreiking. Deze staat onder Informatief in Zien!. Je vindt daar ook een excelformat waarin je zelf je schoolgegevens vast kunt berekenen. 

Gebruik je Zien! in het so/vso, dan kun je de leerlingvragenlijst Zien! Leerling 1-16 Leer- en leefklimaat gebruiken voor de monitoring. Lees er hier alles over! 

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.