Veiligheid monitoren met Zien!: geef toestemming voor de uitwisseling 23 mei 2019

Zien! Leerling 5-8 mag je gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. Let op: het is belangrijk dat je vóór 1 juli 2019 toestemming geeft voor de uitwisseling van jullie gegevens met de inspectie!Check 

Wat moet je doen om de veiligheidsmonitoring en de uitwisseling met de inspectie goed te laten verlopen? We zetten het nog even voor je op een rijtje: 

 • De leerlingen uit groep 5-8 vullen de leerlingvragenlijst Zien! Leerling 5-8 Leer- en leefklimaat in.
 • ​De einddatum van deze vragenlijst mag uiterlijk 30 juni 2019 zijn. Controleer via tab Begeleiding > Observatielijsten > de kolom Einddatum of je hieraan voldoet. 
 • Je geeft voor 1 juli 2019 toestemming voor de uitwisseling in ParnasSys. 

Toestemming geven 

Toestemming geven voor de uitwisseling doe je (als applicatiebeheerder) in ParnasSys. Ga daarvoor naar:  Tab Beheer > Zien! gegevensuitwisselingen (onder Koppelingen) > Zien! gegevensuitwisseling onderwijsinspectie. Vul hier de vereiste velden in, en klik op Accorderen. 
(N.B. dit dien je ieder schooljaar opnieuw te doen.) 

Voor het bepalen van een landelijke benchmark, is het belangrijk dat je ook akkoord geeft om de ruwe gegevens met ons te delen. Klik op de bovenste regel Zien! gegevensuitwisseling en vervolgens op Accorderen. 

Meer informatie 

Na 1 juli ontvangt degene die toestemming heeft gegeven voor de uitwisseling van ons een overzicht van de schoolgemiddelden die met de inspectie zijn gedeeld. Meer informatie over de monitoring sociale veiligheid, de uitwisseling met de inspectie en hoe je jullie gegevens kunt interpreteren, lees je in de handreiking. Deze staat onder Informatief in Zien!. Je vindt daar ook een excelformat waarin je zelf je schoolgegevens vast kunt berekenen. 

Gebruik je Zien! in het so/vso, dan kun je de leerlingvragenlijst Zien! Leerling 1-16 Leer- en leefklimaat gebruiken voor de monitoring. Lees er hier alles over! 

Meer nieuws

  • Uitslag Studiekeuze123 - 81% (zeer) tevreden!

   Ruim de helft van de eerstejaars studenten krijgt spijt van zijn studiekeuze. Met Studiekeuze123.nl neemt het hoger onderwijs actie om te zorgen voor betrouwbare en objectieve informatie. De uitslagen voor dit jaar zijn weer bekend.

  • Cadeautip voor leerlingen 10-14 jaar en ouder

   Op zoek naar een boekje om aan de leerlingen van jouw school mee te geven, bijvoorbeeld als cadeau voor het examen of voor het afscheid van groep 8? Denk eens aan het boek "Waarom ben jij gereformeerd? De geloofsbelijdenis voor tieners." Het boek legt in eenvoudige taal belangrijke delen van de Nederlandse Geloofdsbelijdenis uit.

  • Voorwaarden inzet BOUW! ONL, op zorgniveau 3

   BOUW! is een uniek computergestuurd interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

  • NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand

   Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…

  • Word specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid

   Word jij specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid? Dat kan met onze post-hbo-opleiding Coördinator ouderbetrokkenheid! In de achterliggende jaren is het belang aangetoond van betrokkenheid van ouders bij school en omgekeerd. In deze opleiding leer je hoe je de wederzijdse betrokkenheid kunt vergroten en wat je hierin kunt betekenen voor je school!