Vandaag gepubliceerd: Routekaart burgerschapsonderwijs 2021 UPDATE 17 juni 2021

In december 2020 publiceerden we de routekaart burgerschapsonderwijs 2021. Dat deden we vooruitlopend op de herziening van de burgerschapsopdracht in de wet. Met deze routekaart laten we scholen zien wat er moet gebeuren en wat hen daarbij kan ondersteunen. In dit bericht lees je meer over het vervolg van dit traject en vind je een geüpdatete routekaart.

Update Routekaart burgeschapsonderwijs

Inmiddels is er in de Eerste Kamer ook gedebatteerd over de wetswijziging, en rekenen we erop dat de Eerste Kamer voor eind juni instemt met de wijzigingen. De wetswijziging wordt dan op 1 augustus 2021 van kracht. Daarnaast is er in de afgelopen maanden een aantal stappen gezet door verschillende betrokkenen, en daarom is het tijd voor een update van de Routekaart Burgerschapsonderwijs 2021. Vandaag is een aanvulling op de routekaart gepubliceerd. Driestar educatief heeft de routekaart samen met VGS, KOC Diensten en VBSO ontwikkeld.

>> klik hier om de routekaart te downloaden.

Burgerschapsonderwijs bij Driestar educatief

Binnen Driestar educatief zijn we op verschillende manieren bij de ontwikkelingen rond burgerschapsonderwijs betrokken, onder meer vanuit Driestar onderwijsadvies en het ons onderzoekscentrum. Op dit moment werken we hard aan de ontwikkellijnen voor burgerschapsonderwijs en de burgerschapscompetenties in Zien! (zie Routekaart). Daarnaast zijn we actief om ook breder te laten zien wat burgerschapsonderwijs op een christelijke school kan betekenen, bijvoorbeeld door onze bijdrage te leveren aan de Talkshow: Burgerschap in Beweging.

Webinars volgend cursusjaar

We hebben gemerkt dat onze webinars over burgerschap(sonderwijs) aansluiten bij de vragen die in het werkveld leven. Daarom zullen er in het nieuwe cursusjaar opnieuw verschillende webinars worden aangeboden. Houd onze nieuwsbrief in de gaten!

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat deze nieuwe wet voor jouw school betekent? Kijk dan eens op www.driestar-educatief.nl/burgerschapsonderwijs. Voor vragen kun je contact opnemen met H.(Henk) Vermeulen, regisseur Identiteit & vorming.

Meer nieuws

  • Nadenken over prikkelverwerking met symposium Het jonge kind

   220 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 1 februari het symposium Het jonge kind. Na twee jaar een online symposium konden zij dit jaar gezellig in Gouda met elkaar nadenken over prikkelverwerking. Lees hier een terugblik op deze mooie dag!

  • Spelend leren, ook in groep 3!

   Veel leerkrachten willen graag het spelend leren nog doorzetten in groep 3. Hoe pas je dat in in je programma?

  • Terugblik symposium christelijk leraarschap: identiteit als bron van hoop

   In januari 2023 was het symposium christelijk leraarschap. Lees hier de terugblik van de dag.

  • 24 jaar bestuurder Rens in beeld

   Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

  • Webinars over Gidsen: een christelijke schoolpedagogiek

   Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.