Vacature: auteur Bronwijzer 4 juni 2018

Nu de evaluatie van Bronwijzer HV is afgerond, zijn we op zoek naar goede schrijvers voor de herziening van deze methode geschiedenis voor de onderbouw H/V in het Voortgezet onderwijs. De methode bevat een tekstboek, een werkboek en er staan lesmaterialen op de website. Op dit moment bestaat het team uit twee auteurs. Daarnaast zijn we op zoek naar één of meerdere auteurs. 

Voor de vacature denken we aan docenten die:

 • ervaring hebben in het lesgeven aan leerlingen in de onderbouw van het Havo of VWO en zich dus goed kunnen inleven in de leefwereld van deze leerlingen.
 • bij voorkeur ook lesgeven in de bovenbouw H/V of geregeld overleg hebben met docenten die in die sector lesgeven.
 • creatief zijn en oog hebben voor vernieuwingen in het onderwijs.
 • goed samen kunnen werken met andere auteurs.
 
Naast het schrijven van een aantal hoofdstukken wordt verwacht dat de kandidaat hart heeft voor onderwijs op basis van Bijbelse principes en van harte achter een christelijke geschiedenismethode staat.

Meer informatie 

Ben je geïnteresseerd en herken je jezelf in de vacature of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Albert-Jan den Butter, projectleider Bronwijzer H/V.

Meer nieuws

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.