Update rapportage vaardigheidsgroei 14 mei 2019

Een beetje verborgen in ParnasSys bij ‘Overig lvs’ zit het overzicht Vaardigheidsgroei. Op een dag gaf ik dit overzicht de naam ‘de kerstboom’, vanwege de korte of langere groene ‘takken’ aan de rechterkant van de lijst met scores. Deze geven de groei van een leerling aan tussen twee toetsmomenten. Dit overzicht is op veel scholen bij leerkrachten en ib’ers favoriet, met name omdat het visueel sterk is.

ParnasSys komt in het kader van de Leerkracht-updates met de release van 15 mei met een vernieuwde ‘kerstboom’. Deze rapportage bestaat al een paar maanden, maar de verbetering zit er in dat je nu zelf kunt bepalen op welke kolom je sorteert. Dus niet meer alleen alfabetisch op achternaam, maar ook bijvoorbeeld op volgorde van groei; de leerlingen met de minste groei bovenaan en leerlingen met de meeste groei onderaan, of andersom.
parnassys1.png

Dit doe je door op de toetsvergelijkingspagina op de kolomkop te klikken waarop jij wil sorteren. Door nogmaals te klikken op die kolomkop sorteert het programma de gegevens precies andersom. Die keuze wordt dan vastgehouden als je op de knop 'Rapportage vaardigheidsgroei' klikt. Dit is dan bijvoorbeeld het resultaat:
parnassys-2.jpg
Op deze nieuwe rapportage is veel meer te zien dan op de bestaande ‘kerstboom’. Behalve Vaardigheidsscore zie je ook het niveau per leerling en groep (hier A t/m E, maar kan ook in I t/m V) en het functioneringsniveau. Onderaan wordt de niveauverdeling van de groep getoond in procenten en aantallen leerlingen van beide toetsen die vergeleken zijn.

Wil je met je team meer ontdekken over hoe je deze nieuwe functionaliteiten goed kunt benutten? We komen graag naar je toe voor een maatwerkscholing. Neem contact met ons op of kijk op www.parnassys-academie.nl voor ons aanbod.

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.