Update rapportage vaardigheidsgroei 14 mei 2019

Een beetje verborgen in ParnasSys bij ‘Overig lvs’ zit het overzicht Vaardigheidsgroei. Op een dag gaf ik dit overzicht de naam ‘de kerstboom’, vanwege de korte of langere groene ‘takken’ aan de rechterkant van de lijst met scores. Deze geven de groei van een leerling aan tussen twee toetsmomenten. Dit overzicht is op veel scholen bij leerkrachten en ib’ers favoriet, met name omdat het visueel sterk is.

ParnasSys komt in het kader van de Leerkracht-updates met de release van 15 mei met een vernieuwde ‘kerstboom’. Deze rapportage bestaat al een paar maanden, maar de verbetering zit er in dat je nu zelf kunt bepalen op welke kolom je sorteert. Dus niet meer alleen alfabetisch op achternaam, maar ook bijvoorbeeld op volgorde van groei; de leerlingen met de minste groei bovenaan en leerlingen met de meeste groei onderaan, of andersom.
parnassys1.png

Dit doe je door op de toetsvergelijkingspagina op de kolomkop te klikken waarop jij wil sorteren. Door nogmaals te klikken op die kolomkop sorteert het programma de gegevens precies andersom. Die keuze wordt dan vastgehouden als je op de knop 'Rapportage vaardigheidsgroei' klikt. Dit is dan bijvoorbeeld het resultaat:
parnassys-2.jpg
Op deze nieuwe rapportage is veel meer te zien dan op de bestaande ‘kerstboom’. Behalve Vaardigheidsscore zie je ook het niveau per leerling en groep (hier A t/m E, maar kan ook in I t/m V) en het functioneringsniveau. Onderaan wordt de niveauverdeling van de groep getoond in procenten en aantallen leerlingen van beide toetsen die vergeleken zijn.

Wil je met je team meer ontdekken over hoe je deze nieuwe functionaliteiten goed kunt benutten? We komen graag naar je toe voor een maatwerkscholing. Neem contact met ons op of kijk op www.parnassys-academie.nl voor ons aanbod.

Meer nieuws

  • Uitslag Studiekeuze123 - 81% (zeer) tevreden!

   Ruim de helft van de eerstejaars studenten krijgt spijt van zijn studiekeuze. Met Studiekeuze123.nl neemt het hoger onderwijs actie om te zorgen voor betrouwbare en objectieve informatie. De uitslagen voor dit jaar zijn weer bekend.

  • Cadeautip voor leerlingen 10-14 jaar en ouder

   Op zoek naar een boekje om aan de leerlingen van jouw school mee te geven, bijvoorbeeld als cadeau voor het examen of voor het afscheid van groep 8? Denk eens aan het boek "Waarom ben jij gereformeerd? De geloofsbelijdenis voor tieners." Het boek legt in eenvoudige taal belangrijke delen van de Nederlandse Geloofdsbelijdenis uit.

  • Voorwaarden inzet BOUW! ONL, op zorgniveau 3

   BOUW! is een uniek computergestuurd interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

  • NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand

   Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…

  • Word specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid

   Word jij specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid? Dat kan met onze post-hbo-opleiding Coördinator ouderbetrokkenheid! In de achterliggende jaren is het belang aangetoond van betrokkenheid van ouders bij school en omgekeerd. In deze opleiding leer je hoe je de wederzijdse betrokkenheid kunt vergroten en wat je hierin kunt betekenen voor je school!