Update rapportage vaardigheidsgroei 14 mei 2019

Een beetje verborgen in ParnasSys bij ‘Overig lvs’ zit het overzicht Vaardigheidsgroei. Op een dag gaf ik dit overzicht de naam ‘de kerstboom’, vanwege de korte of langere groene ‘takken’ aan de rechterkant van de lijst met scores. Deze geven de groei van een leerling aan tussen twee toetsmomenten. Dit overzicht is op veel scholen bij leerkrachten en ib’ers favoriet, met name omdat het visueel sterk is.

ParnasSys komt in het kader van de Leerkracht-updates met de release van 15 mei met een vernieuwde ‘kerstboom’. Deze rapportage bestaat al een paar maanden, maar de verbetering zit er in dat je nu zelf kunt bepalen op welke kolom je sorteert. Dus niet meer alleen alfabetisch op achternaam, maar ook bijvoorbeeld op volgorde van groei; de leerlingen met de minste groei bovenaan en leerlingen met de meeste groei onderaan, of andersom.
parnassys1.png

Dit doe je door op de toetsvergelijkingspagina op de kolomkop te klikken waarop jij wil sorteren. Door nogmaals te klikken op die kolomkop sorteert het programma de gegevens precies andersom. Die keuze wordt dan vastgehouden als je op de knop 'Rapportage vaardigheidsgroei' klikt. Dit is dan bijvoorbeeld het resultaat:
parnassys-2.jpg
Op deze nieuwe rapportage is veel meer te zien dan op de bestaande ‘kerstboom’. Behalve Vaardigheidsscore zie je ook het niveau per leerling en groep (hier A t/m E, maar kan ook in I t/m V) en het functioneringsniveau. Onderaan wordt de niveauverdeling van de groep getoond in procenten en aantallen leerlingen van beide toetsen die vergeleken zijn.

Wil je met je team meer ontdekken over hoe je deze nieuwe functionaliteiten goed kunt benutten? We komen graag naar je toe voor een maatwerkscholing. Neem contact met ons op of kijk op www.parnassys-academie.nl voor ons aanbod.

Meer nieuws

  • Conference Challenges of Ethical Leadership

   Leiders van maatschappelijke organisaties: welkom op de conferentie van donderdag 3 tot en met 5 oktober 2019 in Leuven. Het thema is: The Challenges of Ethical Leadership: Wisdom from the Protestant Tradition.

  • Veiligheid monitoren met Zien!: geef toestemming voor de uitwisseling

   Zien! Leerling 5-8 mag je gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. Let op: het is belangrijk dat je vóór 1 juli 2019 toestemming geeft voor de uitwisseling van jullie gegevens met de inspectie!

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.