Update leerlijnen jonge kind Geplaatst op 4 december 2017

In januari 2018 presenteert de SLO nieuwe inhoudslijnen. De leer- en ontwikkelingslijnen  jonge kind zijn hierop gebaseerd. We zullen deze daarom ook gaan herzien, zodat we actueel blijven. Tegelijkertijd zullen we de leer- en ontwikkelingslijnen in zijn geheel grondig herzien, zodat iedere school met ingang van het nieuwe schooljaar met een nieuwe versie aan de slag kan!

De SLO heeft aangekondigd dat er nieuwe inhoudskaarten gaan komen voor alle vakgebieden. Je kunt hier meer over lezen over de inhoudskaarten van de SLO. De inhoudskaarten zijn ontwikkeld als basis voor ontwikkelingslijnen. Ook de leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind zijn gebaseerd zijn op deze doelen.

Grondige herziening

We zullen onze leer- en ontwikkelingslijnen dan ook opnieuw naast de nieuwe doelen leggen en waar nodig aanpassingen doorvoeren. Zo blijf je als school up to date wanneer je werkt met leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind. Nu er een herziening komt, zullen we meteen ook de leerlijnen bij Sociaal-emotioneel herzien en hier ook een verdeling maken in basisdoelen en extra doelen. Ook worden bijvoorbeeld de leerlijnen meten en meetkunde uitgebreid.

Zodra de nieuwe leerlijnen gereed zijn, word je hiervan op de hoogte gebracht. Wil je nu alvast meer weten? Dan kun je contact opnemen met de onderwijsadviseur.

Meer nieuws