Terugblik symposium over pedagogische nalatenschap van dr. M. Golverdingen 29 oktober 2020

Onveranderd actueel. Dat is het pedagogisch gedachtegoed van dr. Golverdingen ook nu nog, vinden Bram de Muynck en Bram Kunz, respectievelijk lector en onderzoeker bij Driestar educatief. „Maar onze tijd vraagt wel om wat andere accenten.”


De pedagogiek van dr. Golverdingen was gericht op het hart, stellen Kunz en De Muynck, hoofdauteurs van een christelijke schoolpedagogiek die in 2021 bij Driestar educatief verschijnt. „Hij had een fijne antenne voor het feit dat hoe er op een school gehandeld wordt heel indringend binnenkomt bij een kind. Hij legde er de vinger bij dat op scholen waarin vooral aandacht is voor de inhoud van het onderwijs, een wat hard klimaat dreigt te ontstaan. Het hart van de leerling moet volgens hem centraal staan. Die visie is nu nog heel relevant.”

Bovenstaande inleiding verscheen eerder in een artikel in het Reformatorisch Dagblad. Het vervolg van het artikel met een interview met Bram de Muynck (lector onderzoekscentrum) en Bram Kunz (docent en onderzoeker onderzoekscentrum) lees je hier.

Vanwege de geldende coronamaatregelen werd het symposium ook online uitgezonden. Klik hier om het symposium terug te kijken

Meer nieuws