Terugblik ParnasSys Academiedag 2019 24 april 2019

Vorige week, op woensdag 18 april was de jaarlijkse ParnasSys Academiedag (voorheen ‘symposium Verder met ParnasSys’) weer in Gouda.

Als team hebben we samen met enthousiaste klanten op deze dag gezocht naar mogelijkheden om werkdruk te verminderen, de kwaliteit van de leerlingenzorg te verbeteren en de schoolontwikkeling een (verdere) impuls te geven. Veel klanten kregen persoonlijk advies, anderen werden geïnspireerd door elkaar en experts. We merkten aan de aanwezigen dat dit gewaardeerd werd.
 
Een deelnemer die nu voor de vierde keer kwam zei bij navraag: ‘natuurlijk kwam ik weer, want ik weet zeker dat het goed en zinvol zal zijn’.

Knipsel.jpg

Programma

Naast vele workshops deze middag werd ook het scholingsaanbod van de ParnasSys Academie voor het komend cursusjaar gepresenteerd. Benieuwd naar het aanbod en of er een cursus voor jou bijzit? Klik hier of kijk op www.parnassys-academie.nl.
 
Van een aantal nieuwe scholingen kon op de Academiedag alvast een cursus worden bijgewoond. Zo waren er workshops over:
 • Process Communication Model en Zien! – hoe stem je je communicatie goed af op de persoonlijkheid van je leerlingen?
 • Ontwikkelingslijnen 0-7 jaar in Konnect en ParnasSys, die een doorgaande lijn realiseren van voorschool naar school
 • Toetsresultaten betekenisvol maken: de nieuwe mogelijkheden van toetsinvoer en het vergelijken van toetsresultaten bieden veel kansen!
 • En nog veel meer..

ParnasSys Academiedag 2020

Kon je dit jaar helaas niet komen, maar wil je wel met thema’s kennismaken of wil je ermee aan de slag? We komen graag naar je toe!

Volgend jaar is er uiteraard weer een Academiedag. Houd 8 april 2020 daarom vrij in je agenda en meld je hier vast aan om op de hoogte te worden gehouden van het programma!

Fotoverslag

DSC03386.png
DSC03408-(1).jpg
DSC03430.jpg
DSC03449.jpg
DSC03453.jpg
DSC03463.jpg
DSC03481.jpg
DSC03490.jpg
DSC03495.jpg
DSC03518.jpg
DSC03534.jpg
DSC03548.jpg
DSC03556.jpg
DSC03559.jpg
DSC03563.jpg
DSC03585.jpg
DSC03591.jpg
DSC03608.jpg
PA19-1.png
DSC03596.jpg

Meer nieuws

  • Prijsvraag Taalpunt NL

   Leerlingen die met Taalpunt NL werken, opgelet! Dit jaar maken we een nieuwe, christelijke methode Nederlands (de opvolger van Taalpunt NL). We zoeken een naam voor de nieuwe methode. En daar hebben we jou voor nodig! Verzin jij de beste naam en win jij daarmee €25,-?

  • Extra afleveringen Driestarjournaal

   De veelbekeken reeks van Bijbelvertellingen in het Driestarjournaal stopt met Pinksteren. Volgende week zijn er nog een aantal extra afleveringen in samenwerking met Woord en Daad.

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.