Terugblik Conference Primary English 2019 Geplaatst op 8 februari 2019

De sneeuw weerhield ruim honderd leerkrachten, coördinatoren en schoolleiders er gelukkig niet van om de jaarlijkse Conference Primary English te bezoeken. Interessante lezingen, leuke ontmoetingen, waardevolle workshops en de high tea als afsluiter maakte het weer tot een geslaagde conferentie!

Engels niet benaderen als een schoolvak maar als communicatiemiddel. Dat was het hoofdthema van deze middag. Engels opent een andere wereld maar hoe brengen we die in onze klas? In twee parallelle lezingen werden praktische tips gegeven.

Engels binnen én buiten de klas

Karel Philipsen van Early Bird hield op een interactieve manier een lezing over ‘Burgerschap en het vak Engels’. In zijn tips gaf hij aan hoe Engels als wereldtaal betekenis kan krijgen binnen én buiten de grenzen van het klaslokaal. Vervolgens wisselden we in groepjes ervaringen uit op welke manier  internationalisering op de scholen een plek krijgt.
 
In haar lezing over ‘CLIL (Content and Language Integrated Learning) in de klas’ besprak Paulien Lammers verschillende mogelijkheden om Engels ook buiten de Engelse les een plek te geven. Door bijvoorbeeld aardrijkskundefeitjes over het weer in het Engels te vertellen. In de onderbouw wordt dit al vaak gedaan door voorwerpen steeds weer in het Engels te benoemen. Als je op deze manier ‘content with language’ aanbiedt motiveert dat leerlingen, bespaar je tijd en werk je effectiever.

English a tool for life

Extra inspiratie opdoen kon tijdens het bezoek aan de informatiemarkt. Nieuw lesmateriaal werd bekeken en besproken of bij het Nuffic werd informatie aangevraagd over subsidies. De zes workshops tijdens het middagprogramma boden een gevarieerd programma, van e-Twinning tot Classroom Language en van Classroom games tot CLIL in de praktijk.
 
Met de nieuwe inspiratie en opgedane ideeën werd tijdens een echte Engelse high tea druk nagepraat. Om het Engels in de klas nog meer te bevorderen ontving iedereen voor vertrek een dobbelsteen met verwisselbare plaatjes. Een mooi cadeautje om deze leerzame middag te bespreken en te gebruiken in de eigen lessen!

Meer weten?

Enthousiast geworden en wil je jouw klas of school op een hoger Engels niveau brengen? Bekijk dan ons scholingsaanbod. Houd daarnaast de website in de gaten voor de Conference Primary English 2020!

CPE2.jpg
CPE1.jpg
CPE4.jpg
CPE3.jpg
CPE5.jpg
CPE6.jpg
CPE7.jpg

Meer nieuws

  • Jufs in spe snuffelen tussen de tweedehandsjurken

   In het kader van duurzaamheid organiseerde de duurzaamheidscommissie van Driestar hogeschool onlangs een kledingruil: Swap, don't shop is het motto.

  • Terugblik ParnasSys Academiedag 2019

   Vorige week, op woensdag 18 april was de jaarlijkse ParnasSys Academiedag (voorheen ‘symposium Verder met ParnasSys’) weer in Gouda.

  • Aan wie geef jij 'Kikker is kikker'?

   Wie kent hem niet: Kikker van Max Velthuijs. Tijdens de leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau is de klassieker Kikker is kikker te koop voor maar €2 en kun je het boek ook doneren voor een goed doel.

  • Samen met het jonge kind

   Kleuters kunnen jou geweldig nadoen, dus geef ze iets geweldigs om na te doen. Hoe we op een gewone lesdag mooie dingen leerden.

  • Meer door minder. De boodschap van een nieuwe lector.

   De installatie van Piet Murre tot lector ‘Schoolvakken en didactiek’ op donderdagmiddag 11 april 2019 is ingebed in een symposium met mensen uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Mooi, want daar gaat het om: Piet wil vanuit het onderzoekscentrum een bijdrage aan de praktijk leveren.