Terugblik Conference Primary English 2019 Geplaatst op 8 februari 2019

De sneeuw weerhield ruim honderd leerkrachten, coördinatoren en schoolleiders er gelukkig niet van om de jaarlijkse Conference Primary English te bezoeken. Interessante lezingen, leuke ontmoetingen, waardevolle workshops en de high tea als afsluiter maakte het weer tot een geslaagde conferentie!

Engels niet benaderen als een schoolvak maar als communicatiemiddel. Dat was het hoofdthema van deze middag. Engels opent een andere wereld maar hoe brengen we die in onze klas? In twee parallelle lezingen werden praktische tips gegeven.

Engels binnen én buiten de klas

Karel Philipsen van Early Bird hield op een interactieve manier een lezing over ‘Burgerschap en het vak Engels’. In zijn tips gaf hij aan hoe Engels als wereldtaal betekenis kan krijgen binnen én buiten de grenzen van het klaslokaal. Vervolgens wisselden we in groepjes ervaringen uit op welke manier  internationalisering op de scholen een plek krijgt.
 
In haar lezing over ‘CLIL (Content and Language Integrated Learning) in de klas’ besprak Paulien Lammers verschillende mogelijkheden om Engels ook buiten de Engelse les een plek te geven. Door bijvoorbeeld aardrijkskundefeitjes over het weer in het Engels te vertellen. In de onderbouw wordt dit al vaak gedaan door voorwerpen steeds weer in het Engels te benoemen. Als je op deze manier ‘content with language’ aanbiedt motiveert dat leerlingen, bespaar je tijd en werk je effectiever.

English a tool for life

Extra inspiratie opdoen kon tijdens het bezoek aan de informatiemarkt. Nieuw lesmateriaal werd bekeken en besproken of bij het Nuffic werd informatie aangevraagd over subsidies. De zes workshops tijdens het middagprogramma boden een gevarieerd programma, van e-Twinning tot Classroom Language en van Classroom games tot CLIL in de praktijk.
 
Met de nieuwe inspiratie en opgedane ideeën werd tijdens een echte Engelse high tea druk nagepraat. Om het Engels in de klas nog meer te bevorderen ontving iedereen voor vertrek een dobbelsteen met verwisselbare plaatjes. Een mooi cadeautje om deze leerzame middag te bespreken en te gebruiken in de eigen lessen!

Meer weten?

Enthousiast geworden en wil je jouw klas of school op een hoger Engels niveau brengen? Bekijk dan ons scholingsaanbod. Houd daarnaast de website in de gaten voor de Conference Primary English 2020!

CPE2.jpg
CPE1.jpg
CPE4.jpg
CPE3.jpg
CPE5.jpg
CPE6.jpg
CPE7.jpg

Meer nieuws

  • Inschrijving geopend voor ib-opleiding 2019-2020

   Je bent al langere tijd intern begeleider op jouw school. Of je bent nog maar net begonnen met deze prachtige taak binnen je school. Dan hebben wij voor jou een interessant eenjarige Post-Hbo ib-opleiding! Je kunt je nu inschrijven voor het cursusjaar 2019-2020

  • Terugblik symposium Het jonge kind 2019

   Meer dan 200 leerkrachten, ib’ers en teamleiders uit de onderbouw bezochten op 6 februari het symposium Het jonge kind. Dit jaar was Bea Pompert te gast met haar lezing ‘Spelend leren? Liever niet!’. Een korte terugblik op deze inspirerende dag die door de deelnemers werd gewaardeerd met een 8,6!

  • En dan ben je leraar

   Ken jij iemand die ook geknipt is voor het onderwijs? Attendeer hem of haar op de nieuwe campagne Uurtje voor de klas!

  • Zien! leerlingvragenlijst 1-16 vernieuwd

   De leerlingvragenlijst Leer- en leefklimaat voor so/vso en groep 1-4 is vernieuwd. De stellingen zijn tekstueel gewijzigd en er zijn een aantal stellingen toegevoegd. Ook is er bij elke stelling een picto-versie ontwikkeld, speciaal voor leerlingen met een laag taalbegrip.

  • Zien! Experttrajecten voorjaar 2019

   Ook dit voorjaar zijn er weer meerdere experttrajecten, waarin we met ib’ers en gedragsspecialisten aan de slag gaan meer te leren over Zien! en hoe je je team kunt begeleiden bij de implementatie van Zien!.