Terugblik Conference Primary English 2019 8 februari 2019

De sneeuw weerhield ruim honderd leerkrachten, coördinatoren en schoolleiders er gelukkig niet van om de jaarlijkse Conference Primary English te bezoeken. Interessante lezingen, leuke ontmoetingen, waardevolle workshops en de high tea als afsluiter maakte het weer tot een geslaagde conferentie!

Engels niet benaderen als een schoolvak maar als communicatiemiddel. Dat was het hoofdthema van deze middag. Engels opent een andere wereld maar hoe brengen we die in onze klas? In twee parallelle lezingen werden praktische tips gegeven.

Engels binnen én buiten de klas

Karel Philipsen van Early Bird hield op een interactieve manier een lezing over ‘Burgerschap en het vak Engels’. In zijn tips gaf hij aan hoe Engels als wereldtaal betekenis kan krijgen binnen én buiten de grenzen van het klaslokaal. Vervolgens wisselden we in groepjes ervaringen uit op welke manier  internationalisering op de scholen een plek krijgt.
 
In haar lezing over ‘CLIL (Content and Language Integrated Learning) in de klas’ besprak Paulien Lammers verschillende mogelijkheden om Engels ook buiten de Engelse les een plek te geven. Door bijvoorbeeld aardrijkskundefeitjes over het weer in het Engels te vertellen. In de onderbouw wordt dit al vaak gedaan door voorwerpen steeds weer in het Engels te benoemen. Als je op deze manier ‘content with language’ aanbiedt motiveert dat leerlingen, bespaar je tijd en werk je effectiever.

English a tool for life

Extra inspiratie opdoen kon tijdens het bezoek aan de informatiemarkt. Nieuw lesmateriaal werd bekeken en besproken of bij het Nuffic werd informatie aangevraagd over subsidies. De zes workshops tijdens het middagprogramma boden een gevarieerd programma, van e-Twinning tot Classroom Language en van Classroom games tot CLIL in de praktijk.
 
Met de nieuwe inspiratie en opgedane ideeën werd tijdens een echte Engelse high tea druk nagepraat. Om het Engels in de klas nog meer te bevorderen ontving iedereen voor vertrek een dobbelsteen met verwisselbare plaatjes. Een mooi cadeautje om deze leerzame middag te bespreken en te gebruiken in de eigen lessen!

Meer weten?

Enthousiast geworden en wil je jouw klas of school op een hoger Engels niveau brengen? Bekijk dan ons scholingsaanbod. Houd daarnaast de website in de gaten voor de Conference Primary English 2020!

CPE2.jpg
CPE1.jpg
CPE4.jpg
CPE3.jpg
CPE5.jpg
CPE6.jpg
CPE7.jpg

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.