Symposium Kind en Geloof Geplaatst op 19 juni 2017

Welkom op het symposium ‘Van hart tot hart...’ dat op 6 oktober 2017 georganiseerd wordt in Gouda. Het symposium gaat over het brengen van Gods Woord bij het kinderhart door luisteren, spreken, zingen en bidden. Het is bedoeld voor leerkrachten, ouders en ambtsdragers.

Wiebelende kinderen, luisterende kinderen, dwalende blikken, hier en daar een zucht of herkenning… Je wilt zo veel vertellen, maar wat is het moeilijk om het niveau van het kind te pakken en zijn hart echt te bereiken met de hoogten en diepten van het christelijke geloof.
 
Hoe breng je Gods Woord dicht bij het kinderhart? Hoe spreek je met een kind over God en hoe mag het dat zelf doen? Hoe luister je samen naar Gods woorden? Welke liederen over God leer je hen aan? Vragen die iedere leidinggevende, ouder, leerkracht en ambtsdrager kan stellen. Vragen die niet vrijblijvend zijn, omdat het om de zielen van kinderen gaat. Deze thema’s vragen om gebed én grondige bezinning. Daarom organiseert Evangeliestek samen met Driestar hogeschool, de Theologische Universiteit Apeldoorn en de Bond Hervormde Zondagsscholen D.V. op vrijdag 6 oktober voor de tweede keer een symposium over ‘Kind en geloof’. Dr. M. Klaassen en drs. L. Snoek zullen de hoofdlezingen verzorgen. Het symposium duurt van 15.30 tot 20.30 uur en vindt plaats in het gebouw van Driestar educatief in Gouda. Ook is het mogelijk om een deel van het symposium bij te wonen. 

Voor meer informatie over de lezingen en de workshops en voor aanmelden kun je terecht op de website van Evangeliestek: www.evangeliestek.nl/symposium

Meer nieuws