Studiemiddag jeugdliteratuur - welkom! 18 januari 2022

Op 18 maart duiken we met de leraren Nederlands weer een dag lang in de jeugdliteratuur. Samen denken we daarover na op een sfeervolle locatie. Zoals altijd staan er leerzame lezingen op het programma, tijd voor ontmoeting en ontspanning, en een gezamenlijke maaltijd. We hopen weer veel docenten Nederlands te ontmoeten, zowel uit het vo als het mbo. Ook andere belangstellenden van harte welkom!

Lezingen

Deze middag verzorgt Saskia Maaskant een lezing over haar jeugdboek Meerminnen verdrinken niet. Deze historische roman werd onder andere genomineerd voor de Thea Beckmanprijs 2021. Bij het boek is ook lesmateriaal ontwikkeld, een mooie aanwist voor het (christelijk) onderwijs.

Daarna leggen we de link naar onze eigen praktijk met Wartburg-docent Rian Vogel. Zij vertelt over jeugdliteratuur in de klas en het gebruik van de website www.boekenopdracht.nl daarbij. Met aansprekende voorbeelden inspireert ze ons niet alleen, maar ze zet ons ook aan het werk.

Ontmoeting

Tussen de lezingen door is er zoals altijd genoeg ruimte voor ontmoeting en gesprek. Na de lezingen is er een borrel en een diner. En dit alles op een sfeervolle locatie in hartje Gouda!

>> klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Meer nieuws