Stapstenen: Godsdienstige vorming in een nieuwe context 4 november 2021

Godsdienstige vorming voltrekt zich in een nieuwe context. Daarom hebben Bram Kunz en Jan van Doleweerd het boek Stapstenen geschreven. Een boek dat leraren wegwijs maakt in het godsdienstonderwijs en wil inspireren om werk te maken van de vorming van leerlingen in de wereld van nu.

De wereld buiten verandert

De wereld binnen en buiten de christelijke school verandert voortdurend. De samenleving is de afgelopen vijftig jaar sterk is veranderd. Christenen zijn een minderheid geworden. Voor velen in onze samenleving is in God geloven slechts een privézaak. 

De wereld binnen verandert

Maar ook binnen de school is het veranderde culturele klimaat is merkbaar in de klas. Bovendien zijn leerlingen van christelijke scholen geen kopie van eerdere generaties.  Al jong komen leerlingen in aanraking met invloeden van buitenaf. Ook is er sprake van innerlijke secularisatie. 

Opdat ze hun hoop op God stellen

Ook dagen de auteurs christelijke leraren uit zich blijvend op deze opdracht te bezinnen. Met het boek willen Kunz en Van Doleweerd helpen om in deze tijd het christelijke ideaal van de godsdienstige vorming uit te dragen: leerlingen inleiden en inwijden in het christelijk geloof, zodat ze Jezus Christus volgen. Dat is dan ook het motto van het boek, ‘opdat ze hun hoop op God stellen’.

Meer informatie en bestellen

Bekijk onderstaand filmpje van de auteurs waarin ze een verdere toelichting geven op het boek. Stapstenen bestel je voor €29,95 in onze webwinkel.

Meer nieuws