Speciaal voor catecheten: basiscursus Pedagogiek en didactiek 19 juni 2019

Ook volgend cursusjaar biedt het Wartburg College in samenwerking met Driestar hogeschool een basiscursus voor catecheten aan in Rotterdam. De cursus is voor iedere catecheet die wil oefenen met pedagogiek en didactiek.

Tijdens zes avonden gedurende het catecheseseizoen staan we stil bij een aantal pedagogische en didactische thema’s, toegespitst op de praktijk van catechisatie. Deze cursus is bedoeld voor (aanstaande) catecheten die geen onderwijservaring hebben of een aantal basisprincipes nog eens grondig door willen nemen en oefenen. We vinden het belangrijk dat de eigen vragen van de deelnemers aan de orde komen en zullen dus veel aandacht hebben voor praktijksituaties. Daarom organiseren we de cursus ook tijdens het catechisatieseizoen. Wat tijdens de cursus aan bod komt, kun je dan in de praktijk toepassen. Ook kun je dingen waar je tegenaan loopt bij het geven van catechese inbrengen en in de groep bespreken.

Inhoud van de avonden

De thema’s van de avonden zijn:
 1. Introductie: leefwereld van jongeren
 2. Contact en relatie
 3. Voorbereiding en orde
 4. Hoe kom je bij het hart van jongeren?
 5. Bijbellezen en vragen stellen

Aanmelden en meer informatie

Ben jij geïnteresseerd? Lees dan verder en meld je dan aan voor deze cursus! We starten op donderdag 29 augustus. Heb je vragen? Neem dan contact op met ds. Bram Kunz.

Meer nieuws

  • Verdeeldheid over het afschaffen van toelatingstoetsen op de pabo

   In diverse media is gesuggereerd dat de toelatingstoetsen voor de pabo worden afgeschaft. Minister Van Engelshoven heeft in een overleg met de Tweede Kamer duidelijk gemaakt dat daar op dit moment geen sprake van is.

  • Driestar educatief neemt deel aan stadsdebat Gouda

   Hoe gaan we als samenleving om met opvattingen die als strijdig worden gezien met de democratie? Wat is het effect daarvan op de cohesie in de stad en wat zijn gevolgen voor polarisatie?

  • Driestaferelen in vijf bedrijven

   De reünie op 7 september was dé aftrap voor het jubileumjaar van ‘De Driestar’. 75 jaar Driestar levert genoeg leuke, ontroerende of gewoon interessante verhalen op. Neem het verhaal van Arie van Groningen student pedagogische academie De Driestar(1973-1976), achtereenvolgens onderwijsadviseur en docentenopleider bij Driestar educatief (2002 tot heden).

  • Leraren bedankt!

   Afgelopen zaterdag was het de Dag van de leraar! Om leraren een beetje extra in het zonnetje te zetten gingen we vrijdag langs bij basisschool De Wartburg in Woudenberg.

  • Vier nieuwe uitgaven in onze webwinkel

   Vier nieuwe uitgaven in onze webwinkel