Speciaal voor catecheten: basiscursus Pedagogiek en didactiek 19 juni 2019

Ook volgend cursusjaar biedt het Wartburg College in samenwerking met Driestar hogeschool een basiscursus voor catecheten aan in Rotterdam. De cursus is voor iedere catecheet die wil oefenen met pedagogiek en didactiek.

Tijdens zes avonden gedurende het catecheseseizoen staan we stil bij een aantal pedagogische en didactische thema’s, toegespitst op de praktijk van catechisatie. Deze cursus is bedoeld voor (aanstaande) catecheten die geen onderwijservaring hebben of een aantal basisprincipes nog eens grondig door willen nemen en oefenen. We vinden het belangrijk dat de eigen vragen van de deelnemers aan de orde komen en zullen dus veel aandacht hebben voor praktijksituaties. Daarom organiseren we de cursus ook tijdens het catechisatieseizoen. Wat tijdens de cursus aan bod komt, kun je dan in de praktijk toepassen. Ook kun je dingen waar je tegenaan loopt bij het geven van catechese inbrengen en in de groep bespreken.

Inhoud van de avonden

De thema’s van de avonden zijn:
 1. Introductie: leefwereld van jongeren
 2. Contact en relatie
 3. Voorbereiding en orde
 4. Hoe kom je bij het hart van jongeren?
 5. Bijbellezen en vragen stellen

Aanmelden en meer informatie

Ben jij geïnteresseerd? Lees dan verder en meld je dan aan voor deze cursus! We starten op donderdag 29 augustus. Heb je vragen? Neem dan contact op met ds. Bram Kunz.

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.