Schoolkrantartikel over ZIEN! voor ouders Geplaatst op 19 juni 2018

Wil je ouders betrekken bij het sociaal-emotioneel functioneren van hun kind op school? Dan is het mooi als ze iets weten over het instrument waarmee jullie dat meten: ZIEN!. Plaats er eens een artikel over in de schoolkrant of schoolgids! We schreven een voorbeeld voor je, dat je zelf nog kunt aanpassen.

De sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind gebeurt niet alleen op school. Juist daarom is het zo belangrijk dat ouders betrokken worden bij hoe het kind op school functioneert, en welke interventies mogelijk op school plaatsvinden. Ouders kunnen dan thuis bepaalde vaardigheden ook stimuleren.

In gesprek

Wil je met ouders in gesprek, dan is het goed als je dezelfde taal spreekt. Gebruik je ZIEN!, dan is het goed als ouders dat weten. En als ze ook wat weten over sociale vaardigheden, en betrokkenheid en welbevinden. Dat zorgt ervoor dat ze taal hebben bij het gedrag van hun kind.

Artikel

Wil je ouders op de hoogte brengen van wat ZIEN! is, en wat je precies meet met ZIEN!. Plaats dan eens een artikel in de schoolkrant of schoolgids om ouders wat meer te vertellen. We schreven een voorbeeld dat je hiervoor kunt gebruiken. Het is bewust beschikbaar gesteld in Word, zodat je het zelf nog aan kunt passen naar jullie situatie, of in kunt korten. We schreven ook een versie speciaal voor scholen die gebruikmaken van de vragenlijst ZIEN! leerjaar 1-16.

>> Download het schoolkrantartikel
>> Download het schoolkrantartikel voor ZIEN! leerjaar 1-16
 

Meer nieuws

  • Inschrijving geopend voor ib-opleiding 2019-2020

   Je bent al langere tijd intern begeleider op jouw school. Of je bent nog maar net begonnen met deze prachtige taak binnen je school. Dan hebben wij voor jou een interessant eenjarige Post-Hbo ib-opleiding! Je kunt je nu inschrijven voor het cursusjaar 2019-2020

  • Terugblik symposium Het jonge kind 2019

   Meer dan 200 leerkrachten, ib’ers en teamleiders uit de onderbouw bezochten op 6 februari het symposium Het jonge kind. Dit jaar was Bea Pompert te gast met haar lezing ‘Spelend leren? Liever niet!’. Een korte terugblik op deze inspirerende dag die door de deelnemers werd gewaardeerd met een 8,6!

  • En dan ben je leraar

   Ken jij iemand die ook geknipt is voor het onderwijs? Attendeer hem of haar op de nieuwe campagne Uurtje voor de klas!

  • Zien! leerlingvragenlijst 1-16 vernieuwd

   De leerlingvragenlijst Leer- en leefklimaat voor so/vso en groep 1-4 is vernieuwd. De stellingen zijn tekstueel gewijzigd en er zijn een aantal stellingen toegevoegd. Ook is er bij elke stelling een picto-versie ontwikkeld, speciaal voor leerlingen met een laag taalbegrip.

  • Zien! Experttrajecten voorjaar 2019

   Ook dit voorjaar zijn er weer meerdere experttrajecten, waarin we met ib’ers en gedragsspecialisten aan de slag gaan meer te leren over Zien! en hoe je je team kunt begeleiden bij de implementatie van Zien!.