Schoolkrantartikel over ZIEN! voor ouders Geplaatst op 19 juni 2018

Wil je ouders betrekken bij het sociaal-emotioneel functioneren van hun kind op school? Dan is het mooi als ze iets weten over het instrument waarmee jullie dat meten: ZIEN!. Plaats er eens een artikel over in de schoolkrant of schoolgids! We schreven een voorbeeld voor je, dat je zelf nog kunt aanpassen.

De sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind gebeurt niet alleen op school. Juist daarom is het zo belangrijk dat ouders betrokken worden bij hoe het kind op school functioneert, en welke interventies mogelijk op school plaatsvinden. Ouders kunnen dan thuis bepaalde vaardigheden ook stimuleren.

In gesprek

Wil je met ouders in gesprek, dan is het goed als je dezelfde taal spreekt. Gebruik je ZIEN!, dan is het goed als ouders dat weten. En als ze ook wat weten over sociale vaardigheden, en betrokkenheid en welbevinden. Dat zorgt ervoor dat ze taal hebben bij het gedrag van hun kind.

Artikel

Wil je ouders op de hoogte brengen van wat ZIEN! is, en wat je precies meet met ZIEN!. Plaats dan eens een artikel in de schoolkrant of schoolgids om ouders wat meer te vertellen. We schreven een voorbeeld dat je hiervoor kunt gebruiken. Het is bewust beschikbaar gesteld in Word, zodat je het zelf nog aan kunt passen naar jullie situatie, of in kunt korten. We schreven ook een versie speciaal voor scholen die gebruikmaken van de vragenlijst ZIEN! leerjaar 1-16.

>> Download het schoolkrantartikel
>> Download het schoolkrantartikel voor ZIEN! leerjaar 1-16
 

Meer nieuws