Samenwerking lerarenopleidingen Hogeschool Rotterdam en Driestar hogeschool 22 november 2018

Hogeschool Rotterdam participeert in de reformatorische opleidingsscholen RAOS en HODOS voor vakken die niet aangeboden worden bij Driestar hogeschool, onder andere Frans, aardrijkskunde en natuurkunde.

Studenten die een deel van hun studie volgen binnen RAOS of HODOS zullen met name het pedagogisch-didactische deel van hun opleiding volgen via werkplekleren. Gecertificeerde werkplekbegeleiders, school- en instituutsopleiders zorgen ervoor dat studenten opdrachten en onderzoek in de context van de school kunnen doen. Daarnaast volgen zij hun vakinhoudelijk programma op de lerarenopleiding, die partner is binnen het samenwerkingsverband.
 
Wim Westenberg, manager lerarenopleidingen voortgezet onderwijs bij Driestar hogeschool: “De reformatorische opleidingsschool RAOS bood alleen opleidingen aan in de vakken die de lerarenopleiding van Driestar hogeschool aanbiedt: Duits, economie, Engels, geschiedenis, Nederlands en wiskunde. Met de uitbreiding van samenwerking met Hogeschool Rotterdam kunnen studenten ook voor andere vakken binnen RAOS en HODOS terecht, zoals Frans, aardrijkskunde, natuurkunde en technische beroepen. Voor christelijke studenten biedt dit meerwaarde omdat zij een deel van hun opleiding nu ook kunnen volgen binnen de christelijk-reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs. Daar zijn gecertificeerde docenten, begeleiders en opleiders van Hogeschool Rotterdam en Driestar hogeschool bij betrokken. Het thema ‘christelijk leraarschap’ krijgt op deze manier ook in de opleiding van deze studenten voldoende aandacht.”
 
RAOS (Reformatorische Academische Opleidingsschool) is al sinds 2003 een samenwerkingsverband tussen christelijk-reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en Driestar hogeschool. Binnen deze opleidingsschool worden (toekomstige) leraren opgeleid voor werken in het voortgezet onderwijs. HODOS (Hoornbeeck Driestar Opleidingsschool) is een samenwerking tussen het Hoornbeeck College en Driestar hogeschool en leidt studenten op tot leraren in het mbo.
 
Studenten die dit cursusjaar in het eerste jaar van de Hogeschool Rotterdam zijn gestart voor een van deze overige vakken kunnen vanaf januari 2019 instromen in de opleidingsschool. Het nieuwe opleidingsmodel zal in het cursusjaar 2018-2019 verder worden uitgewerkt, waarbij de verwachting is dat studenten van de overige leerjaren zich vanaf cursusjaar 2019-2020 kunnen inschrijven.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.