ROV congres: “Ouders Verbinden!?” Geplaatst op 13 september 2018

Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

Het thema van het 4e ROV-congres bevat 2 kernwoorden die een grote rol spelen bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Wetenschapper prof. M. de Winter zal in zijn lezing deze kernwoorden een kader geven en duidelijk maken hoe belangrijk dit is bij de opvoeding.
Het thema zal ook uitgewerkt worden naar de verbinding in het onderwijs tussen ouders (onderling) en de school.

Staatssecretaris P. Blokhuis zal tijdens de morgenbijeenkomst aanwezig zijn. Hij zal middels een vraaggesprek vanuit het thema Ouders verbinden ook ingaan op het preventiebeleid gericht op met name verslaving onder jongeren.

Uitgebreid workshopprogramma

In de middag kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een uitgebreid workshopprogramma. Zo wordt ingegaan op de toegenomen zelfwereld en de rol van het gezin hierin, bespreken we wat een goede hechtingsrelatie stimuleert of juist verhindert, en praten we verder over de verbinding met de ander.

>> Download hier het volledige programma

Ga naar de website van het ROV als je meer wilt weten over het congres of om je aan te melden!
 

Meer nieuws

  • Samen met het jonge kind

   Kleuters kunnen jou geweldig nadoen, dus geef ze iets geweldigs om na te doen. Hoe we op een gewone lesdag mooie dingen leerden.

  • Meer door minder. De boodschap van een nieuwe lector.

   De installatie van Piet Murre tot lector ‘Schoolvakken en didactiek’ op donderdagmiddag 11 april 2019 is ingebed in een symposium met mensen uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Mooi, want daar gaat het om: Piet wil vanuit het onderzoekscentrum een bijdrage aan de praktijk leveren.

  • Data evenementen Driestar onderwijsadvies bekend!

   Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium in Gouda. Hierbij de data voor 2019-2020.

  • Vlog: De kracht van games

   Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?

  • Een hele klas vol leerlingen met dyslexie

   Driestar educatief organiseert op 7 mei opnieuw vier regionale dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?