ROV congres: “Ouders Verbinden!?” Geplaatst op 13 september 2018

Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

Het thema van het 4e ROV-congres bevat 2 kernwoorden die een grote rol spelen bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Wetenschapper prof. M. de Winter zal in zijn lezing deze kernwoorden een kader geven en duidelijk maken hoe belangrijk dit is bij de opvoeding.
Het thema zal ook uitgewerkt worden naar de verbinding in het onderwijs tussen ouders (onderling) en de school.

Staatssecretaris P. Blokhuis zal tijdens de morgenbijeenkomst aanwezig zijn. Hij zal middels een vraaggesprek vanuit het thema Ouders verbinden ook ingaan op het preventiebeleid gericht op met name verslaving onder jongeren.

Uitgebreid workshopprogramma

In de middag kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een uitgebreid workshopprogramma. Zo wordt ingegaan op de toegenomen zelfwereld en de rol van het gezin hierin, bespreken we wat een goede hechtingsrelatie stimuleert of juist verhindert, en praten we verder over de verbinding met de ander.

>> Download hier het volledige programma

Ga naar de website van het ROV als je meer wilt weten over het congres of om je aan te melden!
 

Meer nieuws

  • Ik zie je glimmen!

   “It’s not what you do, it’s how much love you put into the doing.” (Moeder Theresa, 1910-1997). Ik moest eraan denken bij het verhaal van Caroline, een van de studenten van de post-hbo-opleiding Jonge kind. Bij haar diplomering vertelt ze iets over de opbrengst van deze studie.

  • Nieuwe cursus dyslexie: 'continuüm van zorg remediëren'

   Myrthe gaat blij naar huis. Vandaag heeft ze eindelijk een zeven gehaald voor spelling! De afgelopen maanden heeft ze extra begeleiding gekregen van juf Jasmijn. Drie keer per week heeft ze geoefend met lastige regels. Wat zullen papa en mama trots op haar zijn!

  • Drie redenen om de Conference Primary English te bezoeken

   Enthousiaste sprekers en workshopleiders staan klaar om tijdens de Conference Primary English hun publiek mee te nemen in de wereld van Engels voor jonge kinderen. Deelnemer van vorig jaar: “Met de tips die ik kreeg in de workshop kon ik direct de volgende dag aan de slag.”

  • Snuffelen aan het telefoontoestel

   ‘Wat kun je met een smartphone allemaal doen?’ De kinderen van groep 1 van de Koningin Wilhelminaschool in Zoetermeer hoeven daar niet lang over na te denken. ‘Kijken of het gaat regenen.’ ‘Een appje sturen.’ ‘Een selfie maken.’ De school gebruikt de Stapp-methode om de kinderen te leren kritisch en wijs om te gaan met nieuwe media. DRS Magazine woonde een les bij.

  • Mooie scores voor lvo-studenten bij landelijke kennistoetsen

   Studenten van de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs bij Driestar hogeschool scoren goed op de landelijke kennistoetsen in december. Bij meerdere vakken is de score 100%!