ROV congres: “Ouders Verbinden!?” Geplaatst op 13 september 2018

Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

Het thema van het 4e ROV-congres bevat 2 kernwoorden die een grote rol spelen bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Wetenschapper prof. M. de Winter zal in zijn lezing deze kernwoorden een kader geven en duidelijk maken hoe belangrijk dit is bij de opvoeding.
Het thema zal ook uitgewerkt worden naar de verbinding in het onderwijs tussen ouders (onderling) en de school.

Staatssecretaris P. Blokhuis zal tijdens de morgenbijeenkomst aanwezig zijn. Hij zal middels een vraaggesprek vanuit het thema Ouders verbinden ook ingaan op het preventiebeleid gericht op met name verslaving onder jongeren.

Uitgebreid workshopprogramma

In de middag kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een uitgebreid workshopprogramma. Zo wordt ingegaan op de toegenomen zelfwereld en de rol van het gezin hierin, bespreken we wat een goede hechtingsrelatie stimuleert of juist verhindert, en praten we verder over de verbinding met de ander.

>> Download hier het volledige programma

Ga naar de website van het ROV als je meer wilt weten over het congres of om je aan te melden!
 

Meer nieuws

  • Profiel van een christelijke leraar

   De schoolloopbaan van kinderen is een lange reis. Leraren trekken daarbij als gids met hen mee. Ze zijn dus zelf ook pelgrim. Met deze beelden tekent Bram de Muynck op uitnodigende wijze het karakter en profiel van een christelijke leraar.

  • Ben jij al uitgetoetst?

   Nederland is een echt toetsland. Er is nauwelijks een opleiding te vinden waar men cursisten klaarstoomt zonder toetsen. Zowel docenten als leerlingen lijken het als het summum van de opleiding te zien. Over het fenomeen toetsen valt echter wel één en ander te zeggen.

  • Positieve beoordeling NIO

   De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

  • Bouw aan spel in jouw klas

   ‘Er moet een schuin dak op, want daar slaapt ook nog iemand’, zegt Ella. De leerkracht doet voor hoe het dak stevig wordt. In de bouwhoek wordt geleerd! Maar hoe krijg je meer inzicht op de kwaliteit van spelontwikkeling?

  • Geurige aftrap van de campagne Samen zijn wij school

   De campagne 'Samen zijn wij school' is op 11 september afgetrapt op het Plein in Den Haag onder toeziend oog van politici. Een initiatief voor een betere samenwerking tussen ouders en leraren.