Rembrandt & de Gouden Eeuw 6 mei 2019

De 350ste sterfdag van Rembrandt dit jaar is aanleiding om aandacht te vragen voor Rembrandt als kunstenaar, persoon en inspirator.

Ook na zijn overlijden blijft Rembrandt de wereld fascineren met zijn leven en werk. Elke generatie heeft zijn favoriete 'Rembrandt', onderzoekt zijn schilderijen en ontdekt nieuwe details en verhalen.

Veel musea en andere locaties staan dit jaar in het teken van de Gouden Eeuw van Rembrandt en zijn tijdgenoten. Een prachtige gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met het rijke erfgoed van de Nederlandse Gouden Eeuw. Bezoek met hen een tentoonstelling of bouw je klaslokaal om tot museum.

In onze mediatheek zijn heel veel boeken en materialen te leen die je helpen om Rembrandt en zijn tijdgenoten tot leven te brengen. Welkom om de mediatheek en/of de catalogus te bezoeken!

Een greep uit onze collectie:

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg
6.jpg 5.jpg 8.jpg 7.jpg

Meer nieuws

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.

  • Gratis wetenschappelijke artikelen met Ebsco!

   Studenten en collega’s van Driestar educatief hebben via de catalogus van de mediatheek al jaren toegang tot de wetenschappelijke databank Ebsco. In 'EBSCO Education Source' kun je meer dan een miljoen Engelstalige wetenschappelijke artikelen vinden, gerelateerd aan onderwijs.

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.