Rembrandt & de Gouden Eeuw 6 mei 2019

De 350ste sterfdag van Rembrandt dit jaar is aanleiding om aandacht te vragen voor Rembrandt als kunstenaar, persoon en inspirator.

Ook na zijn overlijden blijft Rembrandt de wereld fascineren met zijn leven en werk. Elke generatie heeft zijn favoriete 'Rembrandt', onderzoekt zijn schilderijen en ontdekt nieuwe details en verhalen.

Veel musea en andere locaties staan dit jaar in het teken van de Gouden Eeuw van Rembrandt en zijn tijdgenoten. Een prachtige gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met het rijke erfgoed van de Nederlandse Gouden Eeuw. Bezoek met hen een tentoonstelling of bouw je klaslokaal om tot museum.

In onze mediatheek zijn heel veel boeken en materialen te leen die je helpen om Rembrandt en zijn tijdgenoten tot leven te brengen. Welkom om de mediatheek en/of de catalogus te bezoeken!

Een greep uit onze collectie:

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg
6.jpg 5.jpg 8.jpg 7.jpg

Meer nieuws

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.