Post-hbo Hoogbegaafdheid & differentiatie nu ook voor het voortgezet onderwijs 30 juni 2022

Al enkele jaren biedt Driestar hogeschool de post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & differentiatie aan voor het basisonderwijs. Na de zomervakantie starten we met een opleiding die zo ingericht is ingericht dat ook docenten, begeleiders of managementleden vanuit het voortgezet onderwijs deze opleiding kunnen volgen.

Je kunt binnen de post-hbo Hoogbegaadheid & differentiatie kiezen voor een:

  • Losse opdrachten-route: In deze route ga je aan de slag met opdrachten in de praktijk. Je kan dan denken aan leerlinggesprekken of het uitschrijven van een didactische aanpak voor je vakgebied.
  • Beleidsplanroute: Gedurende de opleiding werk je aan je beleidsplan. Bij het afronden van je opleiding heb je het beleidsplan voor je school geschreven, inclusief de aanbevelingen en een plan van aanpak
  • Onderzoeksroute: Je verdiept je in een inhoudelijk thema rond hoogbegaafdheid. Dit wetenschappelijke onderzoek wordt afgesloten met een presentatie aan je studenten (en natuurlijk presenteer je je onderzoek ook binnen je school!)
Wil jij de hoogbegaafde leerlingen binnen je school (h)erkennen?
Kijk hier voor meer informatie en schrijf je in voor deze inhoudsvolle opleiding!

Meer nieuws

    • Terugblik: Symposium Hoogbegaafdheid 2025

      Op 26 maart 2025 vond het jaarlijkse symposium over hoogbegaafdheid plaats, een dag die bol stond van inzichten, inspirerende lezingen, interactieve sessies en muzikale intermezzo’s.

    • Pilotlessen Muziekaal

      Ongetwijfeld heb je het al gehoord: de pilotlessen Muziekaal zijn afgerond! Iedereen die zich heeft opgegeven (in totaal een afvaardiging van ruim 80 scholen) heeft er al volop van kunnen profiteren.

    • Gerdien Wassink volgt Ad de Waard op als orthodidact/onderwijsadviseur

      Ad de Waard, op veel scholen in voornamelijk Noordoost-Nederland een bekend gezicht, hoopt in de zomer met pensioen te gaan. Ad heeft vele jaren als onderwijsadviseur en orthodidact gewerkt bij Driestar onderwijsadvies. Zijn opvolgster Gerdien Wassink kijkt uit naar haar nieuwe baan. ‘Ik vind het een avontuur om samen met de scholen te zoeken naar mogelijkheden voor alle leerlingen om tot leren te komen.’

    • Onderzoekscentrum publiceert boekje ‘Bij de Les! Verhalen over vormende vaklessen’

      Piet Murre, lector Schoolvakken en Didactiek bij het onderzoekscentrum van Driestar educatief, heeft onlangs het boekje ‘Bij de Les! Verhalen over vormende vaklessen’ gepubliceerd.

    • Congres Vianen 2025: De gereformeerde gezindte - Draagbalk of dwarsligger?

      Onder het prikkelende thema ‘De gereformeerde gezindte – draagbalk of dwarsligger?’ organiseren de VGS, Driestar Educatief, VBSO/KOC, RMU, ROV, EMG en het Wetenschappelijk Instituut van de SGP op D.V. vrijdag 7 maart 2025 het Congres Vianen 2025. Dit congres roept de reformatorische achterban op om na te denken over hun invloed in een samenleving die wordt gekenmerkt door autonomie, morele verschuivingen en polarisatie.