Post-hbo Hoogbegaafdheid & differentiatie nu ook voor het voortgezet onderwijs 30 juni 2022

Al enkele jaren biedt Driestar hogeschool de post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & differentiatie aan voor het basisonderwijs. Na de zomervakantie starten we met een opleiding die zo ingericht is ingericht dat ook docenten, begeleiders of managementleden vanuit het voortgezet onderwijs deze opleiding kunnen volgen.

Je kunt binnen de post-hbo Hoogbegaadheid & differentiatie kiezen voor een:

 • Losse opdrachten-route: In deze route ga je aan de slag met opdrachten in de praktijk. Je kan dan denken aan leerlinggesprekken of het uitschrijven van een didactische aanpak voor je vakgebied.
 • Beleidsplanroute: Gedurende de opleiding werk je aan je beleidsplan. Bij het afronden van je opleiding heb je het beleidsplan voor je school geschreven, inclusief de aanbevelingen en een plan van aanpak
 • Onderzoeksroute: Je verdiept je in een inhoudelijk thema rond hoogbegaafdheid. Dit wetenschappelijke onderzoek wordt afgesloten met een presentatie aan je studenten (en natuurlijk presenteer je je onderzoek ook binnen je school!)
Wil jij de hoogbegaafde leerlingen binnen je school (h)erkennen?
Kijk hier voor meer informatie en schrijf je in voor deze inhoudsvolle opleiding!

Meer nieuws

  • Kunst en cultuur in het (godsdienst)onderwijs

   Vind je het mooi om met je klas bezig te zijn rond de Bijbel, maar zoek je naast de vertrouwde Bijbelvertelling of dagopening ook naar andere manieren om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met Bijbelverhalen en kernzaken van het christelijke geloof?

  • Lezing: Hoe breng je de Bijbelse boodschap dicht bij de belevingswereld van kinderen?

   Elke ochtend is het een van de eerste dingen die je met de leerlingen doet. Je vertelt ze een verhaal uit de Bijbel. Je doet je best om de Bijbelse boodschap dicht bij het leven en de belevingswereld van kinderen te brengen. Maar hoe doe je dat?

  • Nieuw webinar: Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen

   Op dinsdag 12 december organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met het PC GVO een webinar met de titel ‘Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen’.

  • Terugkijken: de online open avond van Driestar hogeschool

   Heb jij de online open avond van Driestar hogeschool gemist? Geen probleem! Je kunt de uitzendingen terugkijken. Ga er maar rustig voor zitten en bekijk de beelden van de voorlichtingen.

  • Wat betekent genderdiversiteit voor de kerk en de school?

   Genderdiversiteit staat volop in de belangstelling en komt dus heel dichtbij. Wat betekent genderdiversiteit voor de kerk en de school? Hoe kunnen we op een Bijbels pastorale manier omgaan met genderdiversiteit? Prof. dr. J. Hoek, emeritus hoogleraar systematische theologie, nodigt je van harte uit voor zijn lezing, waarin hij op deze vragen ingaat.