Post-hbo Hoogbegaafdheid & differentiatie nu ook voor het voortgezet onderwijs 30 juni 2022

Al enkele jaren biedt Driestar hogeschool de post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & differentiatie aan voor het basisonderwijs. Na de zomervakantie starten we met een opleiding die zo ingericht is ingericht dat ook docenten, begeleiders of managementleden vanuit het voortgezet onderwijs deze opleiding kunnen volgen.

Je kunt binnen de post-hbo Hoogbegaadheid & differentiatie kiezen voor een:

 • Losse opdrachten-route: In deze route ga je aan de slag met opdrachten in de praktijk. Je kan dan denken aan leerlinggesprekken of het uitschrijven van een didactische aanpak voor je vakgebied.
 • Beleidsplanroute: Gedurende de opleiding werk je aan je beleidsplan. Bij het afronden van je opleiding heb je het beleidsplan voor je school geschreven, inclusief de aanbevelingen en een plan van aanpak
 • Onderzoeksroute: Je verdiept je in een inhoudelijk thema rond hoogbegaafdheid. Dit wetenschappelijke onderzoek wordt afgesloten met een presentatie aan je studenten (en natuurlijk presenteer je je onderzoek ook binnen je school!)
Wil jij de hoogbegaafde leerlingen binnen je school (h)erkennen?
Kijk hier voor meer informatie en schrijf je in voor deze inhoudsvolle opleiding!

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 29 tot en met 32. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende.

  • Chris Klaasse: "Je wordt je meer bewust van je positie en opdracht als christen"

   Onze tijd vraagt meer dan ooit om weerbaarheid. Professionals binnen reformatorische organisaties hebben dagelijks te maken met ethische vraagstukken. Daarom hebben Driestar onderwijsadvies en de Erdee Media Groep de leerlijn Persoonlijke en maatschappelijke vorming opgezet. Chris Klaasse, journalist bij het Reformatorisch Dagblad, volgde deze leerlijn: “De bijeenkomst over wereldgelijkvormigheid vond ik bijzonder mooi.”

  • Meld je aan voor de Schoolleidersdag 2022

   De eerste vrijdag van oktober wordt ieder jaar de Schoolleidersdag georganiseerd. Hét moment om schoolleiders van andere christelijk-reformatorische scholen ontspannen te ontmoeten en samen te bezinnen op actuele thema’s. Je kunt je nu aanmelden!

  • Inschrijving masterclass Waardengericht werken op school geopend

   Waarden vormen op veel scholen de basis waarop leraren en schoolleiders keuzes maken. De zoektocht naar een goede verbinding tussen gekozen waarden en de dagelijkse praktijk is echter een complex proces. Wanneer is iets goed of passend en voor wie? Daarover gaat de masterclass 'Waardengericht werken op school' op 12 oktober. Je kunt je nu inschrijven!

  • Promotieonderzoek Winnie Verbeek: betekenisveranderingen van christelijk-religieus erfgoed

   Docent Beeldend vormen Winnie Verbeek van Driestar hogeschool promoveert vandaag op een onderzoek naar de presentatiegeschiedenis van Museum Catharijneconvent. Haar proefschrift heeft de titel ‘Van geloof naar erfgoed. Betekenisveranderingen van christelijk-religieuze objecten in een museale omgeving.’ De promotie vindt plaats aan de Universiteit van Amsterdam.