ParnasSys Academie opnieuw in de Caraïben 1 april 2019

In de laatste week van maart brachten twee onderwijsadviseurs van de ParnasSys Academie opnieuw een bezoek aan de Caraïben. Dit keer waren zij op het eiland Aruba om met de schoolbesturen te praten die overwegen met ParnasSys te gaan werken en op Bonaire voor vervolgscholingen.

Naast de gesprekken met een aantal schoolbesturen, spraken onderwijsadviseurs Bart Vollmuller en Leon van Dalen op Aruba ook met de minister van onderwijs over een eventuele ‘eilandbrede’ implementatie. Het eiland heeft grote ambities voor het onderwijs en men was zeer geïnteresseerd in de leerlingvolgsystemen Konnect (voor kinderen van 0-4 jaar) en ParnasSys en het digitale lesprogramma Gynzy.

Op Bonaire is er gesproken met drie schoolbesturen. Bij het rooms-katholieke bestuur en bij het openbare bestuur verzorgden de onderwijsadviseurs een scholing voor de bestuurder, de directeuren, de interne begeleiders, een groep leerkrachten en de administratieve krachten. Op de protestants-christelijke school schoolden ze de interne begeleider en verzorgden ze workshops voor teamleden.
 
Na de presentaties gingen alle betrokkenen enthousiast bezig met onze producten. Het was mooi om te zien dat de ParnasSys Academie weer nieuwe perspectieven heeft kunnen openen om de schoolkwaliteit op een hoger plan te krijgen. Er zijn stappen gezet in de richting van een van de kerndoelen van de ParnasSys Academie: om de leerkrachten en de kinderen van de scholen, ook in de Caraïben, te faciliteren bij het realiseren van goed onderwijs.

caraiben1klein.jpg
caraiben2klein.jpg
caraiben3klein.jpg
caraiben4klein.jpg
caraiben5klein.jpg

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.